El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrenas (JxCat) repeteix com a alcaldessa de Girona en minoria
  • CA

Ple de constitució sense sorpreses a l’Ajuntament de Girona. Marta Madrenas ha estat investida alcaldessa només amb els vots de JxCat, perquè la resta de grups han votat els seus caps de llista. Madrenas enceta, doncs, mandat en minoria (amb nou regidors dels 27 que té el ple) davant la manca d’acord per formar govern alternatiu entre Guanyem Girona, ERC i el PSC. L’alcaldessa, que revalida el càrrec –ara ja, després de ser cap de llista- ha trencat el silenci dels darrers dies assegurant que imposant-se com a llista més votada és “la millor forma de no trair l’esperit democràtic”. Durant el seu discurs, on també ha tingut paraules de record per a Carles Puigdemont, l’alcaldessa de Girona ha admès que enceta un mandat “complex” i ha estès la mà a la resta de grups per buscar “diàleg i consensos”.

Les postures d’uns i altres ja havien quedat clares, però avui s’han escenificat al ple de constitució de l’Ajuntament de Girona. I com era d’esperar, Marta Madrenas ha estat investida alcaldessa només amb els vots del seu grup i enceta ara mandat amb minoria. La sessió ha començat a les onze del matí, amb la constitució de la mesa d’edat (formada pel regidor de Guanyem Pere Albertí i la de Cs Míriam Pujola) i la comprovació de les credencials dels 27 regidors. Després, cadascun d’ells ha jurat el càrrec. Un moment on la situació que viu Catalunya s’ha fet palesa amb les fórmules que han utilitzat els tres grups independentistes (JxCat, Guanyem i ERC).

Els nou regidors de JxCat han optat per prometre el càrrec “per imperatiu legal” dient que seran fidels “al mandat expressat majoritàriament per la ciutat de Girona” i “compromesos en la construcció d’una Catalunya lliure”. Per part de Guanyem, els seus sis regidors han subratllat que no renunciaran “mai als principis republicans ni al dret a la independència del nostre poble”. I finalment, els quatre d’ERC han jurat el càrrec “per imperatiu legal i fins a la constitució de la República Catalana”. Els altres dos grups restants, els socialistes i Cs, han optat per un simple “Sí, ho juro” quan el secretari els ho ha demanat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa