Llach titlla la nova llei de l’audiovisual de “presa de pèl”

El cantautor i exdiputat al Parlament Lluís Llach ha carregat durament aquest dimecres contra el govern espanyol per la “presa de pèl” que ha fet amb la nova llei de l’audiovisual. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que aquesta situació ha arribat a uns “límits bastant incomprensibles“, i ha manifestat que no té cap lògica que no es pugui protegir una llengua europea que la parlen milions de persones.

Aquest dimarts la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, anunciés que la quota del 6% per protegir el català no afecta a les grans plataformes internacionals, com Netflix, HBO o Amazon Prime. “Si nosaltres mateixos no som conscients que hem de defensar el català, és que no mereixem que es conservi”, ha assegurat en aquest sentit Llach. Així mateix, ha recordat que “el català i la nació catalana només ho salvaran els catalans“.

“Ens equivoquem si ens pensem que la nostra supervivència ja està garantida en democràcia; el que em sap greu és que tot això ja se sap”, ha manifestat el cantautor durant l’entrevista a l’emissora pública catalana. En aquest sentit, ha llançat un dard contra Esquerra Republicana: “El que jo defenso ara és el que defensava ERC; no s’entén el seu gir cap a un Estat que no genera cap confiança”.

Llach ha concedit aquesta entrevista per promocionar el concert que ha organitzat a través de la plataforma Debat Constituent pel proper 18 de desembre. Durant la conversa, ha assegurat que es tracta d’una entitat “també per a unionistes“, ja que no es tracta d’un ens independentista. Segons ell, és per a totes aquelles persones que vulguin qüestionar els marcs legals actuals, com les constitucions o els estatuts. Així doncs, esperara que el concert que tindrà lloc al Palau Sant Jordi serveixi per “compartir cançons i idees”.

Comentaris

  Poder I ideologia I pacte Desembre 01, 2021 | 11:59
  Lluís, ERC sols ha buscat el poder, ells creien que eren els legítims hereus del govern de Companys. Donava vots ser independentista? Doncs ho som, o ser anti CIU o antiJunts. O ara ser pragmàtics I deixar la independència? Doncs som-hi, tenim la presidència. Pregunto, què coi bau pactar amb Madrid que sigueu tant submissos??
  Ron Pujol Desembre 01, 2021 | 12:05
  Donc jo carrego contra en Lluis LLach i carrego fort contra el tontolabo d'en Gabriel Rufian, què només sap fer el xulo i res més. El titular d'avui de el peridico de Catalunya diu: "El Suprem no modificarà la situació de Puigdemont: si ve a Espanya se’l detindrà". Sabeu ara com les gasta l'estat espanyol? I desprès tots dos, en Lluis i en Gabriel, a criticar el peix al cove d'en Jordi Pujol.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 01, 2021 | 13:00
  Oriol Junqueras "aconsellant" a Artur Mas al Parlament (Nació Digital 14 /09/2012): 'El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha aconsellat aquest divendres al Govern que no "perdi el temps" negociant amb el govern espanyol "perquè no compleix mai res".......'
  Veterà antifranquista. Desembre 01, 2021 | 14:12
  Amic Lluis, el gir d'ERC s'enten perfectament. Han vist què, ajupint el cap i obeïnt l'enemic gaudirien d'uns privilegis. O no és per aixó que tu vas refusar seguir aquest vergonyamt camí?.

Nou comentari