El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà avança que la taula de diàleg es reunirà “aviat” i augura avenços
  • CA

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat aquest dilluns que la taula de diàleg amb el govern espanyol es reunirà “aviat” i ha augurat que hi podria haver avenços malgrat que les postures entre les dues parts continuen “molt allunyades”. En una entrevista a TV3, Vilagrà ha criticat que les negociacions amb l’executiu de Pedro Sánchez avancen “més lentament” del que voldria el Govern i ha criticat el govern espanyol per intentar magnificar les comissions bilaterals.

“Ben aviat es desvetllarà i no haurem de parlar més de dates”, ha dit la consellera. “El que ens interessa són els resultats”. Vilagrà ha insistit que la voluntat del Govern és esgotar el termini de dos anys es van donar per impulsar el diàleg i que si “no dona prou resultats”, els partits independentistes hauran de canviar d’estratègia perquè el conflicte entrarà en “una nova etapa”, tot i que no ha donat més detalls. “Europa ens ha demanat que fem aquest esforç de negociació”, ha dit.

La importància de la lletra petita

Respecte a l’actitud de l’executiu de Pedro Sánchez, Vilagrà ha criticat que s’intentin vendre les comissions bilaterals com una via de solució del conflicte. “El govern espanyol creu que amb traspassos deixarem de ser independentistes”, ha retret. Després de l’última bilateral, el Govern ha tornat a sortir frustrat per la lentitud en molts traspassos que ja estan recollits a l’Estatut i que fa anys que estan pendents de materialitzar.

“No és cap negociació”, ha insistit la consellera de Presidència. “Són temes estatutaris en els quals només cal posar-se d’acord en els termes exactes”. I aquí és on el Govern està trobant més problemes. “La lletra petita és molt important perquè si no et traspassen competències que no estan ben dotades”. Vilagrà ha explicat que la pròxima reunió està prevista pel juliol i que en els pròxims mesos el Govern pressionarà per concretar traspassos rellevants com l’Ingrés Mínim Vital (IMV) o el finançament de Rodalies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No teniu vergonya a febrer 21, 2022 | 10:29
    No teniu vergonya febrer 21, 2022 | 10:29
    Quina presa de pel contínua.
    • Icona del comentari de: Si noi, a febrer 21, 2022 | 13:24
      Si noi, febrer 21, 2022 | 13:24
      portan 10 anys fent-nos passa vergonya els corruptes prUcessistes cap enlloc. Els hi donaràs a ERC 10 anys, el mateix temps, per veure si s'en surten?
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 22, 2022 | 19:18
      Pere Llimonera i Citronell febrer 22, 2022 | 19:18
      Pues, bueno, pues vale... pues molt bé... La Mesa de Dialogo está siendo muy útil, para llevar las cosas sin tensión y sin que afecten a la economía aun mas; que en el estado que está, no necesita sobresaltos ni fantasías, sino recuperarse; y esto no ocurrirá si el fachorrerio ultra-derechista de patrias-inventadas se obceca en fantasías y posiciones intransigentes y en no respetar a la mayoría del pueblo y a la Democracia... Es clar, com diu l'article "que la taula de diàleg amb el govern espanyol es reunirà “aviat” i ha augurat que hi podria haver avenços malgrat que les postures entre les dues parts continuen “molt allunyades”. " ... es lo que hay... Este viene de 'Mordor' y tal como acostumbran a hacer los separatas suprematas, venía dando gritos y tratando de imponerse a todo y a todos... Que si no voy a la reunión de Presidentes de las Regiones Autonómicas; que si retiramos el apoyo al Gobierno de la Nación; que si no respiro... Intratables, pueriles y autoconvencidos hasta el mas allá, de su verdad absoluta y su dogma de Fe, los separatas son así; y cuando se dan de bruces con la realidad: victimismo, populismo, falsificación, sofismas e imposturas: que si Turquía, que si Franco, y toda clase de propaganda Goebbeliana... Pues esto es lo que hay: "Lentejas... Si quieres las comes y sino las dejas"... Que ya hay mucha gente cansada de ficciones y supremacismos... de 'Mordor' con sus orcos y troles y con "un 'Anillo Estelado' para encontrarlos, un Anillo para atraerlos a todos y atarlos en las tinieblas..." "un 'Anillo Estelado' para Dominarlos y Gobernarlos a todos..." Pero, N0 va a ser así; el Gobierno hará lo que se tenga qu hacer; y si hay que ir a darle un buen tirón de orejas a 'Sauron', pues se irá... Secesión de Catalunya N0 va a haber, eso está mas que claro; y menos aun basada en fantasías, falsedades, falsificación Histórica, imposturas culturales y de todo tipo, supremacismo, golpes y transgresión de leyes... Que estamos en la 3à Década del Siglo XXI, y N0 en la del siglo XX... Algunos llevan el reloj atrasado siglo o siglo y medio; y algunos hasta el Medioevo... Que esta gente son como niños malcriados, que se creen que tienen derecho a todo, sin pensar que están fastidiando a miles/millones de personas, catalanes y resto de españoles: .egoísmo puro y duro... El contenido y los acuerdos de la Mesa de Dialogo es lo importante, efectivamente. Se tratarán temas de acuerdo a la Constitución y a las Leyes Españolas, autonómicas Catalanas y de la UE, sin apartarse un milímetro y sin dejarse ni una coma... Y se alcanzarán acuerdos, que es lo importante para que Catalunya y todo el País funcionen; que la economía lo está pidiendo a gritos... Eso es lo mejor que puede pasar: que se traten los temas en el momento que haga falta y se llegue a los acuerdos que haga falta, dentro de la ley y la Democracia. Yo así lo deseo y estoy seguro de que así será...
  2. Icona del comentari de: Pobres viejos corrupgentes. a febrer 21, 2022 | 10:50
    Pobres viejos corrupgentes. febrer 21, 2022 | 10:50
    Van cayendo como moscas y encima llenos de odio.
  3. Icona del comentari de: josep a febrer 21, 2022 | 11:30
    josep febrer 21, 2022 | 11:30
    ui si, quina amussió... friso pensant en el vostre fracàs.
    • Icona del comentari de: Si noi, a febrer 21, 2022 | 13:27
      Si noi, febrer 21, 2022 | 13:27
      de moment portem fracassant 10 anys: Miss Catalunya i la costellada de 3 respostes, el batxiller foll suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, Torra fent el pallasso ridícul, i ara Laura Hagrid Borràs fent un fuigpelmón (dir una cosa i fer la contraria) amb Juvillà...
  4. Icona del comentari de: Tano a febrer 21, 2022 | 11:35
    Tano febrer 21, 2022 | 11:35
    Avenços ?. Quin avenços. Encara creieu en els Reis Mags?. Quina pandilla de xitxarel·les esteu fets. Aneu dient que us en regalat la caseta meteorològica del Turó de l'Home, i ja li van regalar al Montilla fot anys.
  5. Icona del comentari de: Els corruptes prUcessistes cap enlloc deuen estar mossegant-se la llengua... a febrer 21, 2022 | 12:34
    Els corruptes prUcessistes cap enlloc deuen estar mossegant-se la llengua... febrer 21, 2022 | 12:34
    Des del primer dia han estat en contra de la taula de diàleg per demanar amnistia i autodeterminació, sense oferir cap alternativa millor. Fan més d'oposició que de socis de Govern, li fan la feina a Pedro Sánchez quemai ha volgut parlar de tu a tu amb Catalunya.
  6. Icona del comentari de: Indepe emprenyat a febrer 21, 2022 | 12:40
    Indepe emprenyat febrer 21, 2022 | 12:40
    Qui dia passa la pagueta empeny.
  7. Icona del comentari de: Dr Sallop a febrer 21, 2022 | 12:44
    Dr Sallop febrer 21, 2022 | 12:44
    quan hi hagi algun acord tangible : 1 - Referendum 2 - Amnistia 3 - Retorn Exiliats 1bis : De referendum res de res 2bis : la Amnistia no esta opewrmesa estem am un pais lliue 3bis : Exiluiats els bons i honrrats de la Guerra Civil , no els xitxinabus d'ara es aixo veritat ??
  8. Icona del comentari de: a pastar fang a febrer 21, 2022 | 12:47
    a pastar fang febrer 21, 2022 | 12:47
    Es veu que si, serà acollonant.
  9. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 21, 2022 | 12:48
    Luisnomeacuerdo febrer 21, 2022 | 12:48
    Es tan petarda ha prometido vilagra gratis para todos los yayos per la indapandansia, hay que mantener prietos los miembros de la parroquia. Esto es la parodia tractoriana.
  10. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 21, 2022 | 13:08
    Gonzalo febrer 21, 2022 | 13:08
    “Europa ens ha demanat que fem aquest esforç de negociació”, jajaja! De verdad, esta gentuza que se fuma? Os creeis que Europa puede obligar a un país democrático y soberano a desprenderse de parte de su territorio? Cómo os toman el pelo. Lo llevan haciendo desde bastante antes que os pusieran un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreabais andapandanchia.
    • Icona del comentari de: caspaÑa país democràtic? a febrer 22, 2022 | 08:58
      caspaÑa país democràtic? febrer 22, 2022 | 08:58
      I com és que mai respecta el vot dels catalans? La monarquia bananera de ejpaÑistán és una democràcia Orgánica que és la vergonya d'Europa, a l'alçada de Polònia, Hongria i Bielorusia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa