El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocat de l’Estat demana 4 anys i mig de presó per un tuit amb la foto de la secretària del jutjat 13
  • CA

Difondre el DNI i la fotografia de la secretària judicial del Jutjat 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, pot significar fins a 4 anys i sis mesos de presó i 17.100 euros de multa. Aquesta és la petició de l’advocacia de l’Estat contra R.N., un ciutadà que a través del seu compte de Twitter va difondre aquesta informació el mateix dia que Toro declarava al judici del procés al Tribunal Suprem, el 6 de març de 2019.

En el seu escrit de conclusions provisionals, al qual ha tingut accés El Món, l’advocada de l’Estat considera que escriure un tuit amb aquestes dades el mateix dia que va declarar com a testimoni protegit pels fets del 20-S configura fins a tres delictes. Per una banda, reclama al jutjat que li apliqui el delicte de revel·lació de secrets contemplat a l’article 193.3 del Codi Penal pel que li reclama 2 anys i sis mesos de presó així com la inhabilitació pel sufragi passiu. També hi veu, un delicte d’obstrucció a la justícia de l’article 464.2, pel que li demana 2 anys de presó i una multa de 18 mesos a raó de 15 euros al dia. Així mateix, reclama 20 mesos de multa a raó de 15 euros al dia, per un delicte de coaccions de l’article 172.1 del Codi Penal.

L’acusació considera que l’investigat no només va publicitar aquestes dades, quan sabia que havia demanat la protecció de la imatge, sinó que a més en va demanar la seva difusió a través de retuits. Tot per un sol tuit que amb prou feines va tenir repercussió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa