La JEC certifica que el PDeCAT manté tots els drets electorals per al 14-F

El partit apunta que vetllarà perquè l'acord es compleixi

La Junta Electoral Central (JEC) ha certificat que el PDeCAT manté tots els drets electorals de cara als comicis del 14-F. Segons ha anunciat el partit, la JEC ha acordat “reconèixer els drets derivats de l’ordenament electoral que puguin correspondre a la coalició electoral presentada a les eleccions al Parlament de 2017 amb la denominació de Junts per Catalunya hauran de correspondre al PDeCAT, perquè és l’única formació política d’aquella coalició electoral que es presenta en aquest procés”. La formació de David Bonvehí, amb l’exconsellera Àngels Chacón com a candidata, advertia que els drets li pertanyien i que els faria efectius.

El contrari, apunten, seria “un frau per als electors i representants del PDeCAT a les institucions“. La formació explica que vetllarà perquè l’acord de la JEC es compleixi. Fan referència a la seva participació a la taula de partits sobre les eleccions -a la qual fins ara no hi han estat convocats com a partit-, la incidència en la cobertura de mitjans de comunicació públics o el repartiment de la presència en espais de propaganda electoral de tot tipus. “Sabíem que teníem raó“, han apuntat des del partit.

La JEC dictamina que, el fet que un partit polític s’hagi acreditat davant la JEC amb la mateixa denominació que va tenir la coalició de Junts per Catalunya “no afecta a la coalició electoral” que estava formada pel PDeCAT i Convergència Democràtica de Catalunya.

Així, com que CDC no presenta candidatura per al 14-F, l’aplicació de la doctrina de la JEC porta a reconèixer que els drets derivats de les anteriors eleccions de la coalició de JxCat “hauran de correspondre al PDECAT”. El dictamen argumenta que és així perquè el partit de Bonvehí és “l’única formació política d’aquella coalició que es presenta en aquest procés electoral“, el 14-F.

Comentaris

  Manel 09/01/2021 9:36 am
  Es va veient qui es realment Català, i qui es un escalfa cadires que es ven per un plat de llenties, el Pedocat esta mort, ni es Català ni vol la independencia, son EL PALCO DEL BERNABEU.
  el verdugo del Cid 08/01/2021 2:55 pm
  pfffffff! El més collonut és que ni se n'adonen que fan un gran favor a JxCat! Aneu bé, trepa de botiflers. PDECat, 0 points!
  Ramon 08/01/2021 11:31 am
  Més PdCat, i menys CUP.
   Logicus 08/01/2021 3:21 pm
   Totalment de acord

Nou comentari