El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Franco reclama a PP i Vox que preservin els símbols de la dictadura
  • CA

La Fundació Francisco Franco (FNFF) fa una crida pública a PP i Vox perquè s’oposin a la Llei de Memòria Històrica i a la reforma que planteja el PSOE. L’entitat franquista, en un editorial publicat a la seva web oficial, denuncia que el projecte eliminaria tots els títols nobiliaris atorgats pel dictador “incloent-hi el del Ducat de Franco, firmat recentment per Felip VI“. La FNFF considera que la legitimitat del regim actual deriva directament de la voluntat de Franco “perquè va ser el Generalísimo Franco qui va nomenar com a successor seu, a títol de rei, a Sa Majestat Joan Carles I, pare del nostre actual monarca“. En aquest sentit, segons l’entitat, la Llei de Memòria Històrica traeix els pactes de la transició.

L’article està firmat pel general de divisió a la reserva Juan Chicharro Ortega, president executiu de l’entitat. Es dona la coincidència que Chicharro Ortega és cosí de Javier Ortega Smith-Molina, acusador popular contra els presos polítics catalans al Tribunal Suprem i secretari general de Vox, un dels partits interpel·lats des de la FNFF, que creu que té “influència en molts dels seus votants“. La fundació franquista també demana a Vox i PP aturar l’exhumació del dictador del Valle de los Caídos. “Avisats queden“, adverteixen.

La FNFF és una entitat a la qual l’Estat espanyol li reconeix caràcter d'”interès públic” perquè, al seu entendre, fa una “activitat benèfico-docent i cultural“. És per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals molt importants, que van des del 50% fins el 75%. Ells mateixos posen un exemple: “Si es donen 150 euros, Hisenda en finançarà 112,5 euros i el cost real serà de només 37,5 euros“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa