La CUP “no posarà en risc la presidència del Parlament”

Carles Riera creu que JxCAT "està portant la situació al límit", des del monent en què encara no ha posat un nom sobre la taula i un projecte

A poques hores perquè es produeixi la votació sobre qui ostentarà la presidència del Parlament, que a priori hauria de recuare en JxCAT si es manté l’esquema de repartiment amb ERC i tenint en compte que hi ha majoria absoluta, encara hi ha polèmica entre els independenistes. La CUP va postular Pau Juvillà per liderar el Parlament, si bé Carles Riera va deixar clar que els cupaires no serien un bloqueig, ja que el seu objectiu és evitar que caigu en mans del PSC. Aquest midgia, en roda de premsa al Parlament, el diputat Carles Riera ha alertat que és JxCAT qui posa en risc la presidència independentista: “Com tots saben, la CUP s’ha mostrat disposada a assumir la responsabilitat de presidir el Parlament de Catalunya amb l’objectiu de garantir que aquesta sigui capaç de frenar els discursos d’odi, les amenaces i les coaccions de l’extrema dreta, per una banda, i per l’altra, que vetlli, desobeint si cal, perquè el Parlament pugui dur a terme polítiques per avançar socialment i nacional.Per responsabilitat també, nosaltres no entrarem en el joc de portar la situació fins al límit com està fent Junts, amb el risc que la presidència del Parlament acabi en mans del PSC, el TC i la patronal”.

En aquest sentit, Riera ha dit que seran garantia per tal que el PSC no tingui la presidència del Parlament i que “la Mesa i la presidència del Parlament siguin independentistes”, i fa una crida a Junts a “abandonar les disputes i estar a l’alçada” del moment. De fet, JxCAT ha anunciat que durant el dia d’avui celebrarà una executiva del partit en què es decidirà i es comunicarà el nom del candidat o candidata. Tot apunta que serà Laura Borràs, mentre que la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, podria ser la peça clau al Govern ocupant la vicepresidència i la conselleria d’Economia.

Comentaris

  Ramon 11/03/2021 4:25 pm
  Segons TV3, amb tres de tripartit, l'esquerra mai no és ni "ultra", ni "extrema".
  LA BRIMO GENERA MES VIOLENCIA QUE LA QUE EVITA 11/03/2021 4:17 pm
  La CUP que es quedi la conselleria d'interior, a veure si posa ordre en aquest cos de policia faxiste
  Independentista 11/03/2021 3:18 pm
  Els cupaires son un obstacle per a tot i per a tothom.. Grandíssims fills de puta, botiflers de merda, llepaculs de l'espanyolisme.
   Anònim 11/03/2021 5:43 pm
   llàstima que el teu partit FNC no entrat el parlament :)
   Tu si que ets un obstacle 11/03/2021 4:16 pm
   Apa va, que portes la estaquera tatuada al cul
  Independentista 11/03/2021 3:18 pm
  Els cupaires son un obstacle per a tot i per a tothom.. Grandíssims fills de puta, botiflers de merda, llepaculs de l'espanyolisme.
  Josep 11/03/2021 1:54 pm
  inútils

Nou comentari