El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP crida a “recuperar l’esperit del 20-S” amb la reobertura del cas del setge a la seu
  • CA

 

 

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha fet una crida aquest dimecres a “recuperar l’esperit del 20-S” just el dia que l’Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la investigació de l’actuació de la policia nacional davant de la seu dels cupaires el 20 de setembre de 2017, després que ho arxivés el jutjat d’instrucció i la CUP ho recorregués.

 

En una atenció als mitjans al Parlament, la diputada cupaire ha assegurat que no posen “gaires expectatives” en la resolució de la instrucció perquè acusen la judicatura de funcionar “com una corretja de transmissió del marc polític i encotillador” de l’Estat. “Segurament si no haguéssim fet una crida popular a defensar i visualitzar la vulneració de drets, potser avui no ens trobaríem amb la reobertura”, ha conclòs Sànchez en aplaudir que l’Audiència demani identificar els responsables policials de l’operatiu.

 

En un sentit “general”, els cupaires no volen generar expectatives d’aquest nou pas –”tot el que en puguem treure serà positiu”-, en canvi sí que confien en la “capacitat de la gent de denunciar”. “En un context d’excepcionalitat democràtica, on l’aparell judicial i policial són eines per perseguir i reprimir la dissidència política, i el dret a protesta, no hi posem expectatives”, ha insistit Sànchez. 

 

La diputada de la CUP, que ha recordat que no hi havia ordre judicial, ha assegurat que els agents van “robar material” per a actes polítics. Pels cupaires, l’operatiu del 20-S s’havia d’investigar “per garantir drets” i perquè “la policia no actuï amb impunitat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa