El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcaldessa de Girona governarà en minoria però contempla sumar “nous socis” ràpid
  • CA

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (JxCat), ha assumit aquest diumenge que haurà de governar en minoria com a mínim en els primers mesos del seu nou mandat al capdavant de l’Ajuntament, però no ha descartat poder convèncer a partits de l’oposició perquè entrin a formar part del govern municipal.

“En els pròxims quatre anys poden passar moltes coses. També podrien entrar nous socis al govern“, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, després que aquest dissabte aconseguís revalidar la seva condició de primera edil de la ciutat.

L’alcaldessa, que l’any 2016 va succeir en el càrrec al llavors alcalde Carles Puigdemont, ha explicat que aquest mateix dilluns començarà a reunir-se amb l’oposició: “S’han d’explorar totes les possibilitats. Demà mateix començaré a parlar amb tothom”.

Madrenas ha assegurat que no tem governar sense tenir majoria absoluta en el ple, recordant que ja ha governat en minoria en el passat i ha reivindicat haver arribat a “consensos” al llarg de la seva trajectòria al capdavant del consistori gironí.

El líder de la CUP en el consistori, Lluc Salellas, va buscar un acord per a liderar una majoria alternativa a Madrenas que no va aconseguir, i durant el ple de constitució d’aquest dissabte va assegurar que continuaria buscant-lo en els pròxims mesos perquè una majoria d’esquerres lideri el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa