El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge arxiva la causa contra els fills de De la Rosa i dos socis més d’Oleguer Pujol

Finalment, quatre socis i col·laboradors comercials d’Oleguer Pujol no seran jutjats per l’operació immobiliària de compra i venda de locals de Banco Santander i les comissions pagades a través de diverses empreses. Una operació que el fiscal José Grinda i el magistrat titular del jutjat central d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, van intuir que era de blanqueig de capitals i van obrir la peça separada del cas Dragó. En una interlocutòria del passat 16 de setembre, comunicada avui a les parts, el jutge ha decidit sobreseure les imputacions de tots els investigats llevat, curiosament, d’Oleguer Pujol i dos dels socis, els holandesos John Willekes i Jacob Broers. Els que queden exonerats, amb la complicitat del fiscal, són la resta de socis del petit dels Pujol: José Maria de Villalonga Cardellà, el seu fill José Maria de Villalonga Cabarrocas, Gabriela de la Rosa Misol i Javier de la Rosa Misol, tots dos fills del financer Javier de la Rosa.

En una breu interlocutòria a la qual ha tingut accés El Món, Pedraz conclou que els indicis recollits després de gairebé sis anys d’investigació no permeten, ara per ara, que hi hagi “expectatives d’obtenir noves dades inculpatòries”. La curiositat però, és que tant Oleguer Pujol com els seus socis holandesos, John Willekes i Jacobs Broers, ja han demanat dues vegades el sobreseïment de la causa. Però el magistrat no ha pres cap decisió, perquè a hores d’ara, el ministeri fiscal encara no ha informat de la seva posició sobre aquests tres imputats. Una estranya maniobra dilatòria de fiscalia en un cas, el Dragó, que a la vista de la prova practicada no ha portat a res.

Part de la interlocutòria que exonera els socis i col·laboradors d'Oleguer Pujol en el cas Dragó/Quico Sallés
Part de la interlocutòria que exonera els socis i col·laboradors d’Oleguer Pujol en el cas Dragó/Quico Sallés

De fet, el cas Dragó és sobre comissions per una operació immobiliària per la venda de 1.152 locals i immobles de Banco Santander que com apunta el mateix fiscal i l’instructor no poden conformar cap operació de blanqueig perquè, entre d’altres coses, van ser declarades. En qualsevol cas, fonts jurídiques properes al cas insisteixen que es vol mantenir oberta la causa perquè “dona volum al cas Pujol” i embolica la causa.

Segons les conclusions del fiscal, que fa seves el jutge, no es pot acreditar que cap dels quatre exonerats participessin en la canalització de fons o comissions que es van pagar a través de dues societats fossin a favor d’Oleguer Pujol. Així mateix, el magistrat es mostra convençut que els fons que van percebre els Villalonga i els de la Rosa van ser “producte de la seva intermediació” i no pas com un exercici de blanqueig “ni en benefici seu ni d’Oleguer Pujol”. Ara caldrà esperar que el fiscal informi sobre les dues peticions presentades per Oleguer Pujol i els seus dos partners holandesos, en un cas, que com s’assenyala en aquest sobreseïment, no hi ha res que apunti a una operació de blanqueig.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Invenciond judicials que van caient a desembre 03, 2021 | 19:43
  Invenciond judicials que van caient desembre 03, 2021 | 19:43
  No ho heu entès que són invencions dels molts Villarejos que corren per España. No troben res.
 2. Icona del comentari de: JordiP a desembre 03, 2021 | 21:02
  JordiP desembre 03, 2021 | 21:02
  La gran Obra de Baena es va desmoronant poc a poc. Mentre els que maneguen el tema són els gossos de Lesmes i els fiscals "nasionale", resulta que els procesats han comés terribles delictes de malversació, estafa, dolo, chismografia, assassinat i s'han tirat un pet durant la vista. Però tan punt entren en acció els jutges normals i cal estudiar les acusacions a la llum de les proves, Adeu, cúmul de mentides i manipulacions! Tot i així, potser que el Baena redacti un atestat informant de que les proves acusatòries de veritat se les han portat els espies rusos, he, he. Colla de beneits.
 3. Icona del comentari de: Junqueras miderable, el nostre Villarejo particular a desembre 04, 2021 | 07:48
  Junqueras miderable, el nostre Villarejo particular desembre 04, 2021 | 07:48
  Pobre Pujol amb la mafia española.junqueril. El tema dels russos i el Junquerss fent de Villarejo, podrit, miserable, franquista Junqueras del CNI, JEFENAZIONAL DE ERC.CNI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa