Josep Cuní fitxa Junqueras com a col·laborador a SER Catalunya

Josep Cuní ha fitxat el president d’ERC, Oriol Junqueras, com a col·laborador al programa matinal “Aquí Cuní” que dirigeix el periodista a SER Catalunya. La secció serà cada divendres i l’encàrrec de l’exvicepresident del Govern serà “resoldre les grans incògnites de la història”. Aquesta vigília de Nadal encetarà la secció. De fet, ho farà explicant com va arribar la tradició de Nadal a Catalunya.

Així amb el títol “Els grans interrogants de la història”, Junqueras desgranarà grans qüestions que han quedat obertes de Catalunya i el món, o curiositats dels grans moments històrics. No és ni de bon tros, la seva primera col·laboració d’aquestes característiques. De fet, Junqueras torna als orígens de la pedagogia històrica de masses.

èEl líder d’ERC va ser l’home fort, l’acadèmic oficial del veteraníssim programa de divulgació històrica En Guàrdia, que dirigeix Enric Calpena, a Catalunya Ràdio. Després Junqueras va copresentar amb Toni Soler el programa de TV3 “El Favorit”, un serial que buscava el personatge històric de referència a Catalunya entre els telespectadors. També ha estat guionista i assessor en sèries documentals de televisió com els Els Maquis, La guerra silenciada, Barcelona sota el franquisme o Conviure amb el risc. També he estat autor i coautor de més d’una desena de llibres. També ha treballat a l’estudi secret del Vaticà on coincidia amb el papa Josep Ratzinger quan encara era el responsable de la Congregació per la Doctrina de la Fe. Tampoc serà la seva primera experiència com a periodista, Junqueras va dirigir un dels primers diaris digitals polítics de Catalunya el Directe.cat que després va esdevenir Larepublica.cat.

Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània, doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat de Barcelona i va exercir la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona. Junqueras també és un apassionat de la història d’Àsia i especialment del Japó.

Comentaris

  ton c. Desembre 23, 2021 | 15:38
  ai mosén Junqueras, cada día som més aprop, d´Espanya, quina serà la propera?.
  Espectador Desembre 23, 2021 | 15:52
  Junqueras cada día fa més fástic.
  Luisnomeacuerdo Desembre 23, 2021 | 16:24
  Ya se otra radio más que no oír. Gracias lazinazis por vuestras acciones.
  joandomenec Desembre 23, 2021 | 16:48
  Ès el que toca, Junqueras a l'emissora dels pijo-progres espanyols.
  Indepe Desembre 23, 2021 | 16:52
  I ara ens explicarà històries, històries per a l'absència, i així la gent adormida, no pensi en la independència.
  eni Desembre 23, 2021 | 16:54
  Religió i FEN
  Català Desembre 23, 2021 | 17:08
  Alça!. Quina barrija-barreja. O potser no tant com aixó.....
  LLARENA dPENA Desembre 23, 2021 | 17:32
  Sortosament, en Junqueres, si més no, no s'atrevit a treballar amb el Gimenez Losantos. Perquè pot ser ? Potser perquè no li ha propossat ?.

Nou comentari