Puigcercós: “JxCat fa veure que s’exalta, però és comèdia”

L’expresident d’Esquerra Republicana Joan Puigcercós ha criticat durament l’estratègia política de Junts per Catalunya. En una entrevista al diari ABC, ha assegurat que el partit de Carles Puigdemont “fa veure que s’exalta, però és comèdia“. Segons l’exconseller de Governació, tant JxCat com ERC han fet un “acte de realisme”, però els republicans no tenen cap problema en demostrar-ho. És per això que nega que el seu partit practiqui la “traïció“. Preguntat sobre si ERC és “el nou CiU“, Puigcercós ho nega, però assegura que Esquerra Republicana “és un partit seriós i es ven una imatge distorsionada del partit”. “Som moderats i confiables“, afegeix.

Puigcercós també admet que Junts per Catalunya és un soci complicat per governar, i afirma que “fins que no s’aclareixin serà molt difícil treballar amb ells”. Durant la conversa amb aquest diari, també assegura que si Laura Borràs fos presidenta de la Generalitat, no hauria canviat res pel que fa al full de ruta independentista, i considera que no hi haurà cap “referèndum” i que la gent tampoc no estaria “als carrers”. “No s’ho creuen ni ells“, afirma, i etziba que “quan Aragonès els posa al seu lloc, es callen”.

Per a Puigcercós, una manera de solucionar el conflicte polític que hi ha entre Catalunya i Espanya seria que l’Estat acceptés “la llengua i la cultura” catalanes. Segons l’expresident d’ERC, l’esquerra espanyola “ho intenta” i a la dreta “li costa”. En aquest sentit, lamenta que el president del Partit Popular, Pablo Casado, “parla més de Catalunya que d’Economia”.

Per altra banda, Puigcercós fa una comparació directa entre l’exvicepresident i exministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba i l’actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Assegura que Zapatero era “frívol” i que “Sánchez és ‘rubalcabisme’ pur“: “Sistema, Estat, maniobrer, educat però amb jugadetes per sota; cal pensar que va ser Rubalcaba qui va frenar Zapatero amb Catalunya”.

Comentaris

  Ja Desembre 14, 2021 | 11:00
  Carall, tu, Erc treu les mòmies a passejar. Vol dir que comencen a veure que no acceptarem la seva claudicació ni traïció ni egoisme de partit.
   Per a momies ja tenim els corruptgents... Desembre 14, 2021 | 17:45
   Pujol capo di Famiglia durant 40 anys. Miss Catalunya i la costellada de 3 respostes, que sent el segon de la Famiglia no va veure res, borni o cec. Fuigpelmón enmerdant-ho tot i fugint cames ajudeu-me. Torra... el és la momia pallasso.
    CiU 2.0=ERC Desembre 14, 2021 | 21:52
    Cada vegada que ERC té l'oportunitat de governar la caga.... ara no serà res nou.... van d'un pal que no se'l creuen...
  Pepitugrillu Desembre 14, 2021 | 11:04
  No hi ha com entomà pel rulé amb gust com fa ERC. Aquests sí que no fan comèdia.
  Es comèdia, totalment d'acord! Desembre 14, 2021 | 11:14
  Els corruptgents volen rebentar el Govern des de dins per tornar a fer eleccions i veure si guanyan, només els interessa el poder, la independència no està ni se l'espera com han demostrat els darrers 10 anys prUcessant cap enlloc. La consigna és crispar i confrontar als independentistes com demostren cada dia. Jo trencaria el Govern i no pactaria mai més amb corruptes prUcessistes, si cal faria un Govern amb el nas tapat amb els socialistes i al menys Catalunya tindria un Govern operatiu en lloc de una olla de grills.
   Perdoni, però Desembre 14, 2021 | 14:19
   Anomenar Govern a la colla d'esclaus covards panxacontents que tenim a la Generalitat és molt agosarat.
    Poerdoni, covards? Desembre 14, 2021 | 17:40
    Covard com el batxiller Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat? O com el pallasso Torra jugant amb pancartetes i sempre obeint el jutges?
     CiU 2.0=ERC Desembre 14, 2021 | 21:53
     I segons tu on hi ha els valents a ERC? els que cridaven traïdors als altres i ara volen defensar al Borbó???
     Fo Desembre 14, 2021 | 22:28
     Covards dius? Als únics que planten cara, borinot?
     Treu-te les lleganyes Desembre 14, 2021 | 22:31
     Covards dius? Als únics que planten cara, borinot?
  jm Desembre 14, 2021 | 11:15
  Tot el govern..fot fastic....tant ER sense C i Junts x no se que...el govern actual es el verí del independentisme...com es note teniu la menjadora assegurada, enganyan als votants
  jm Desembre 14, 2021 | 11:24
  El govern (ERC i JxCat) no valen ni per a defensar la nostra llengua mil.lenària. Ens esteu degradant a un nivell més baix que l'autonomisme dels 80. No feu res. Aixó sí, a Madrid, apuntaleu com a sonats els que ens estan destruint a Catalunya. I maleïda la vostra dolenteria, venuts!
  jm Desembre 14, 2021 | 11:24
  Si donem al món la imatge que ERC i JxCat ens fan donar, el món ens mira... i s'horroritza del que veu. Hauríem d'haver donat la imatge contrària.Mentre els catalans continuin tenint els bisnis i pagant els impostos a Espanya, no hi ha res a fer. Hauríem d'haver donat imatge de nació. Hauríem d'haver donat imatge d'identitat. Hauríem d'haver donat imatge d'unitat. Hauríem d'haver donat imatge de solvència. Hauríem d'haver donat imatge d'encaix en les normalitats democràtiques. O sigui que hauríem d'haver-ho fet tot a l'inrevés.La via per sortir d'aquesta cova és la de pensar en Catalunya com a paìs, no com el lloc on treure vots per ser el partit hegemònic, venent fins i tot la mare si cal. Els perduts per Madrid no posaran ni l'espina d'una sardina al sarrò. Ara no son CiU que, be o malament, algun boqueronet va pescar. Ara son uns desgraciats que demanen almoina.
  jdlm Desembre 14, 2021 | 11:42
  Puigcercos, vividor de Ripoll, ves a la m,
  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 13:46
  Pues este hombre tiene razón. Juntos por el cash tiene más pactos en ayuntamientos con el PSC que ERC con los socia-listos. Y mejor no hablar de la diputación de Barcelona, que aún estáis esperando a que Pig de Mont diga algo. Esperad, esperad...que mientras esperáis a que diga algo de ese pacto, su rumana trinca 6000 euritos limpios al mes.
  Solc Desembre 14, 2021 | 16:13
  Quan van a Madrid mostren una altra cara i diuen unes altres coses per ensabonar el mitjà que els fa l'entrevista. El pitjor de tot és quina és la seva cara veritable.
  Amb C de comediants Desembre 14, 2021 | 17:04
  ERC fa veure que és catalana, però és comèdia.
   Amb C de Corruptgents Desembre 14, 2021 | 17:50
   Per comedia 10 anys de prUcés: Miss Catalunya i la costellada de 3 respostes, Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, Torra... aquest pallasso/comediant, jugant amb pancartetes i obeint als jutges tindrà el proper Oscar!
    Adéu Ejpagnistain Desembre 14, 2021 | 21:55
    Quants segles porteu arrossegant-vos pel món i fent el ridícul? si fins i tot per mantenir Perejil us van tremolar les cames.... si com a mínim coneguessis la teva pròpia història no parlaries amb tanta alegria i tanta ignorància.
    El covard desertor Desembre 14, 2021 | 23:30
    ...i Junqueras entregant-se voluntàriament a l'enemic i convertint-se en la seva titella...
  LLARENA dPENA Desembre 14, 2021 | 17:22
  Quanta misèria .Fin si tot els que antigament lluitaven de veritat per la república catalana, Es veu clarament que aixó d'ESGUERRO AUTONOMISTA, l'antiga ERC, és com un verí que s'escampa i veus els seus antic dirigents defensant el contrari del que feien ells mateixos fa uns anys. Potser és aquest verí, virus o el que sigui que ha infectat també les bases d'ESGUERRO de tal manera que enlloc d'engegar.los a pastar per tante renúncia, els continuen votan.
  Surt el montillista arriba españa, cal viva Desembre 14, 2021 | 18:12
  Aquests calçotets bruts del montilla.155, purnwzional.psoecialisme del GAL.PSC.ERC
  ERC TORNA MONTILLA.155, franquisme junqueras.es Desembre 14, 2021 | 18:15
  Aquest corrupgent que es va fer construir una autopista fins a casa seva, que pagarem eternament i sense peatge es el molt quinqui Puigmerdós de montilla, un psoe.ercista. Que surtin apassejar elstripartidistes arriba espaÑa es junquerisme.155
  Francesc catnor Desembre 14, 2021 | 20:21
  Sr Puigcercòs ERC te una gran responsabilitat en haver promogut una Taula de dialeg que no porta enlloc i això ho sap vostè i també els dirigents actuals d'ERC. SERIA mès honest dir que els indults o mès ben dit la sortida de presò te un preu i el pagem
  fat boy Desembre 14, 2021 | 20:27
  Quan era el manaia d'erc vaig ser a Ripoll i vaig estar a un bar, tot fent conya amb l'amo li vaig preguntar que que tal el Puigcercos, i em va contestar, ui aquest, no sabeu quina mena de bandarra es. Jo vaig quedar molt parat perque en aquell temps em semblava una persona honesta pero ara veig el que volia dir el del bar.
  Llaços grocs Desembre 14, 2021 | 22:43
  Jo torno a pintar i penjar llaços grocs

Nou comentari