La Fiscalia hauria avisat a Joan Carles I que l’estava investigant

El Codi Penal només exonera els deutors que liquiden els seus deutes abans de ser notificats

El fiscal del Tribunal Suprem que investiga la fortuna de Joan Carles I a l’estranger hauria avisat al reu emèrit que se l’estava investigant abans que aquest presentés la seva regularització fiscal, segons publica aquest dilluns El País. El diari assegura que el tinent fiscal del Suprem, Juan Ignacio Campos, va notificar a Joan Carles I l’obertura de cada investigació que començava a fer el ministeri públic. Aquestes notificacions s’haurien fet a través de l’advocat Javier Sánchez Junco, que defensa el rei emèrit, segons fonts d’aquesta investigació.

Aquest diari assegura que les dues primeres notificacions van tenir lloc abans que l’advocat de l’excap d’Estat fes públic que havia presentat una regularització fiscal amb un import de 678.000 euros, amb interessos i recàrrecs inclosos; i informa que la tercera es va produir amb caràcter previ a la segona regularització, per valor de 4,4 milions d’euros.

És molt important que l’avís es produís abans de la regularització per part de Joan Carles I. La llei espanyola especifica que l’Estat exonera del delicte d’evasió fiscal a aquelles persones que retornen el seu deute abans d’estar notificats formalment que se’ls investiga. La llei diu, específicament, que la regularització anul·la l’acció penal sempre i quan “s’hagi procedit al complet reconeixement i pagament del deute tributari abans que per l’Administració Tributària se li hagi notificat l’inici d’actuacions de comprovació o investigació”, o abans que el Ministeri Fiscal “interposi una querella o denúncia” i “realitzi actuacions que li permetin tenir coneixement formal de la iniciació de diligències”.

Les fonts consultades per El País asseguren, però, que les notificacions que rebia Joan Carles I no estaven plenes de detalls, i que eren “genèriques“. Assegura que al rei emèrit només se li informava d’un inici de diligències i se li deia que podien arribar a tenir “implicacions penals” per l’excap de l’Estat, sense informar en detall si es tractava d’un delicte fiscal i quin seria l’impost que s’havia defraudat.

Comentaris

  GAVANENC 20/09/2021 9:49 am
  La fiscalia s'ha tornat compliç del lladre...????
   uno que vive en Tabarnia 20/09/2021 12:00 pm
   semore que el lladre sigui dels seus (de dretes i ferven servidor de Ñ?, si es un roba gallines, cadena perpetua
  RAMON A 20/09/2021 11:47 am
  Una burla vaja
  Tano 20/09/2021 6:21 pm
  La fiscalia actua de xivato?. De fet Escanya sempre ensenyant les vergonyes.
  Cal dir-ho 20/09/2021 7:41 pm
  La fiscalia afinadora, PP-VoX, tacito, el lawfare espanyol... Qualsevol d'aquesta colla podria haver avisat al borbó, cap d'estat per l'aplicació de la llei espanyola BOE-A-1969-915 Ley 62/1969, la llei franquista anomenada : "Ley de Sucesión en la Jefatura del Estado" ("atado, bien atado"). No cal afergir-hi res més.

Nou comentari