El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jesús M. Sánchez substitueix Gay com a degà al col·legi d’advocats
  • CA

Maria Eugènia Gay Rosell ja ha estat nomenada pel consell de ministres nova delegada del govern espanyol a Catalunya. Gay ha comunicat avui mateix formalment a la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona la seva renúncia al càrrec de degana de la corporació. En una reunió extraordinària de l’òrgan rector del col·legi, s’ha efectuat oficialment el relleu en el deganat, que passarà a ser exercit pel fins avui vicedegà, Jesús M. Sánchez i García.

El nou degà exercirà la seva funció fins al final del present mandat, que fineix l’estiu del 2025. La mateixa Junta ha designat també per unanimitat d’entre els seus membres a Susana Ferrer i Delgadillo com a nova vicedegana de la corporació. La mateixa Junta ha emès un comunicat on fa constar “l’agraïment públic” per la “dedicació i lideratge” de Gay des que va assolir el deganat el juny de 2017.

El comunicat lloa “el diàleg institucional protagonitzat per la degana Gay” que assegura “ha donat fruits en matèries tan rellevants a nivell social com la justícia gratuïta”. De fet, el Col·legi qualifica “d’exitosa” l’etapa de Gay.

Degà Jesús M. Sánchez

Jesús M. Sánchez García és col·legiat de l’ICAB des del 1983 i advocat especialista en dret civil, financer i de consum i dret comunitari de consum. Molt vinculat a la vida col·legial, ha estat secretari i vicedegà de la Junta de Govern i ha format part de diverses comissions de treball a nivell institucional, participant en l’elaboració de propostes legislatives com ara la llei catalana 4/2016, de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial, i la llei espanyola 5/2018, de modificació de la LECivil en relació amb l’ocupació il·legal d’habitatges. També ha presidit la Secció de Dret Processal de l’ICAB i la Comissió de Normativa.

Jurista de reconeguda trajectòria i vocació formativa i social, ha estat professor de l’Escola de Pràctica Jurídica i de diversos màsters de l’ICAB, així com docent a la Universitat Abat Oliba i a la Universitat Oberta de Catalunya. Alhora, ha participat com a ponent en conferències organitzades per col·legis professionals i facultats de dret i és autor de la monografia La cosa juzgada en el ámbito de los consumidores y los efectos retroactivos de la cláusula suelo declarada abusiva i codirector de l’obra Cláusula rebus sic stantibus i ha col·laborat en diverses obres col·lectives, així com en la publicació d’un extens repertori d’articles doctrinals a revistes jurídiques especialitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa