El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC diu que la sentència del TJUE “afegeix alguns matisos positius”

L’Assemblea Nacional Catalana ha valorat positivament la resposta del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a les prejudicials del jutge del Tribunal Pablo Llarena sobre el marge de maniobra de Bèlgica o Itàlia per rebutjar una euroordre contra el president a l’exili, Carles Puigdemont. La presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, considera que la sentència “afegeix alguns matisos positius” i “obre la porta a la possibilitat que es demostri que la ciutadania de Catalunya és un grup identificable de persones que s’enfronten a deficiències del sistema judicial que afecten la protecció dels seus drets”. Sense aquesta escletxa, diuen, seria “gairebé impossible” demostrar una deficiència generalitzada del sistema judicial espanyol.

“Hi ha una finestra d’oportunitat més gran perquè els advocats de la defensa demostrin que els catalans a favor de la independència poden veure els seus drets vulnerats com a grup específic i fàcilment identificable”, ha dit l’entitat en un comunicat fet públic aquest mateix dimarts en conèixer-se la sentència del TJUE.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, durant la protesta contra el rei espanyol Felip VI a Barcelona / ACN

La “persecució” a l’independentisme “traspua a tot el poble català”

Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació durant la protesta contra Felip VI que s’ha fet aquest migdia al Fórum i que ha aplegat dos centes persones, la presidenta de l’entitat ha dit que la “persecució” de la ideologia independentista “traspua” a “tot el poble català”. “El grup és el poble de Catalunya i es focalitza en un determinat moviment com és l’independentista”, ha raonat Dolors Feliu. La presidenta de l’ANC ha dit que la “ideologia independentista està representada amb un 52% de vots al Parlament de Catalunya” i per tant, “afecta a tot el poble de Catalunya”. Aquesta “persecució”, ha recordat, ha afectat a “tots els presidents de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa