El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez suspèn la conferència de presidents per la invasió d’Ucraïna
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit suspendre la conferència de presidents que s’havia de celebrar aquest divendres a la Palma per la invasió militar de Rússia contra Ucraïna. Segons han informat fonts de la Moncloa, Sánchez havia anul·lat la seva participació en un homenatge a l’illa per un viatge urgent a Brusel·les, on s’ha de celebrar una cimera del 27 per consensuar una resposta als atacs ordenats pel president rus, Vladimir Putin.

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha anunciat la suspensió de tots els actes previstos a la Palma, informa l’ACN, inclòs l’homenatge en el qual havien de participar els reis i una comissió mixta que s’havia de celebrar aquest matí. “Ho suspenem tot”, ha dit. Bolaños ha avançat que durant el matí hi haurà una reunió del Consell de Seguretat Nacional i que a la tarda el president espanyol viatjarà a la cimera europea a Brussel·les. La reacció del govern espanyol es completarà amb una compareixença al Congrés la setmana vinent per informar de la crisi ucraïnesa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia anunciat que no assistiria a la conferència de presidents en considerar que es tracta d’una trobada inútil i que només busca “fer-se la foto”. Malgrat la insistència de la Moncloa, Aragonès havia declinat viatjar a la Palma perquè no era una reunió amb contingut, sinó que simplement és una trobada informativa sense cap opció de decidir qüestions rellevants com la creació del nou fons Covid que la Generalitat reclama des de fa mesos.

Aragonès assisteix a la conferència telemàtica de presidents / Jordi Bedmar
Aragonès assisteix a la conferència telemàtica de presidents / Jordi Bedmar

Condemna de la invasió russa

El govern espanyol ha condemnat “enèrgicament” la “invasió militar d’Ucraïna per part de la Federació Russa” i ha enviat un missatge de suport al govern ucraïnès. En un comunicat, l’executiu denuncia que l’atac d’aquesta matinada ordenat per Vladimir Putin és “una agressió completament injustificada, d’una gravetat inèdita, i una violació flagrant del dret internacional que posa en risc la seguretat i l’estabilitat”.

“El president del govern es manté en contacte amb socis i aliats de la UE i l’OTAN per coordinar una resposta a la greu situació“, asseguren. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha explicat que hi ha uns 300 espanyols que han decidit quedar-se a Ucraïna perquè hi tenen “molt arrelament” i que “voluntàriament s’han quedat”. Un centenar d’espanyols ha abandonat ja el país i el govern ha assegurat que el país posarà “tots els mitjans necessaris” per evacuar els que queden si canvien d’opinió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2022 | 10:58
    Ricard febrer 24, 2022 | 10:58
    Ja es veu que la conferència de presidents era importantíssima. Quin cinisme tenen els xenòfobo-pancastellanistes.
  2. Icona del comentari de: Independentista a febrer 24, 2022 | 18:26
    Independentista febrer 24, 2022 | 18:26
    Li ha vingut de primera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa