El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès rebutja anar a la conferència de presidents a “fer-se una foto”
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat definitivament assistir a la conferència de presidents organitzada pel govern espanyol aquest cap de setmana a la Palma perquè considera que l’ordre del dia és “insuficient” i no dona marge per decidir res. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que “no hi ha cap treball concret” sobre la taula i que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol una “trobada per fer-se una foto”.

Plaja ha informat que Aragonès s’ha posat en contacte amb el president canari, Ángel Víctor Torres, per detallar-li el motiu de la seva absència i interessar-se per la situació de la Palma, que cinc mesos després de l’erupció del volcà encara està recuperant-se de la catàstrofe. El president de la Generalitat ja va advertir la setmana passada que no tenia intenció de viatjar a les Canàries per assistir a una reunió que es podria fer de manera telemàtica.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuneix amb el cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, en el marc de la roda de consultes als grups parlamentaris / ACN
Aragonès reunit amb Salvador Illa / ACN

Xoc de relats

La Moncloa esperava aprofitar l’assistència d’Aragonès per reforçar el seu relat de normalització de les relacions amb la Generalitat i posar el focus en els múltiples fòrums de negociació entre l’Estat i el govern català mentre la taula de diàleg segueix “sense data”, tal com ha reconegut Patrícia Plaja. Sánchez prefereix magnificar els acords de mínims de les comissions bilaterals per intentar rebaixar la urgència d’una nova reunió de la taula de diàleg en un moment en el qual no li ofereix cap rèdit polític asseure’s amb Aragonès.

Des de la seva arribada a la Generalitat, Aragonès ha estat molt crític amb les conferències de presidents perquè no ofereixen cap marge de negociació i només es busca una escenificació de la concòrdia nacional. El Govern català retret també a l’executiu de Pedro Sánchez que no es vulgui aprovar un nou fons Covid-19 per fer front a les noves despeses sanitàries originades per la pandèmia. “Es va demanar en reunions prèvies, però no en volen ni sentir a parlar”, va dir Aragonès fa uns dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ben fet! a febrer 22, 2022 | 13:53
    Ben fet! febrer 22, 2022 | 13:53
    Això és un Molt Honorable President, no pas els que hem tingut fins ara, majoritariament corruptes i prUcessistes cap enlloc.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 22, 2022 | 22:13
      Pere Llimonera i Citronell febrer 22, 2022 | 22:13
      'El que és "insuficient" és l'altura moral, intel·lectual i de tota mena d'aquest element'... Este viene de 'Mordor'; y tal como acostumbran a hacer los separatas suprematas, venía dando gritos y tratando de imponerse a todo y a todos... Que si no voy a la reunión de Presidentes de las Regiones Autonómicas; que si retiramos el apoyo al Gobierno de la Nación; que si no respiro... Intratables, pueriles y autoconvencidos hasta el mas allá, de su verdad absoluta y su dogma de Fe, los separatas son así; y cuando se dan de bruces con la realidad: victimismo, populismo, falsificación, sofismas e imposturas: que si Turquía, que si Franco, y toda clase de propaganda Goebbeliana... Pues esto es lo que hay: "Lentejas... Si quieres las comes y sino las dejas"... Que ya hay mucha gente cansada de ficciones y supremacismos... llega de 'Mordor' con sus orcos y troles y con "un 'Anillo Estelado' para encontrarlos, un Anillo para atraerlos a todos y atarlos en las tinieblas..." "Un 'Anillo Estelado' para Dominarlos y Gobernarlos a todos." ... Pero, N0 va a ser así; el Gobierno hará lo que se tenga qu hacer; y si hay que ir a darle un buen tirón de orejas a 'Sauron', pues se irá... Secesión de Catalunya N0 va a haber, eso está mas que claro; y menos aun basada en fantasías, falsedades, falsificación Histórica, imposturas culturales y de todo tipo, supremacismo, golpes y transgresión de leyes... Que estamos en la 3à Década del Siglo XXI, y N0 en la del siglo XX... Algunos llevan el reloj atrasado siglo o siglo y medio; y algunos hasta el Medioevo... Que esta gente son como niños malcriados, que se creen que tienen derecho a todo, sin pensar que están fastidiando a miles/millones de personas, catalanes y resto de españoles: .egoísmo puro y duro... No para de decir sandeces sobre el contenido de la Mesa de Dialogo, donde se tratarán temas de acuerdo a la Constitución y a las Leyes Españolas, autonómicas Catalanas y de la UE, sin apartarse un milímetro y sin dejarse ni una coma... Y se alcanzarán acuerdos, que es lo importante para que Catalunya y todo el País funcionen; que la economía lo está pidiendo a gritos... Eso es lo mejor que puede pasar: que se traten los temas en el momento que haga falta y se llegue a los acuerdos que haga falta, dentro de la ley y la Democracia. Y respecto a la Reunión de Presidentes de las Regiones autonómicas, pues vas, como todos los demás, e intentas hablar lo mas y mejor para Catalunya y 'rascar' lo máximo para Catalunya como hacen el resto para sus regiones... A ver si los partidos de la extrema derecha del Nacional Catalanismo separata se ocupan de una vez de hacer política seria, que sirva para algo, de gobernar de verdad y de hacer leyes, en vez de Fantasías e imposturas.
  2. Icona del comentari de: Prevaricador a febrer 22, 2022 | 13:59
    Prevaricador febrer 22, 2022 | 13:59
    CALLA, QUE DE TANT EN TANT FA ALGUNA COSA BONA. ACABARÀ FENT BO AL MONTILLA DELS COLLONS.
  3. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a febrer 22, 2022 | 14:35
    Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu febrer 22, 2022 | 14:35
    Pere Aragones perdona te diga LA ACABAS DE DIR BEN GROSSA .. a " ¡ La Conferencia de Presidents ! " Se suposa es va a Buscar Solucions alguns Problemas NO NOMES A FER LA FOTO . Pero de totes maneres ALS POLITICS HUS AGRADA MOLT ... fer la foto . PER CONSEVOL COSA . Arreglan un Carrer un Alcalde FOTO ..Hus encanta hos faixin FOTOGRAFIAS NO VINGUIS ARA A DIR EL CONTRARI HE No me seas falso he
    • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a febrer 22, 2022 | 19:29
      Psiquiatra d'en Narcís febrer 22, 2022 | 19:29
      Aquesta tarda no s'ha medicat, es nota en els seus comentaris. Fagi servir el seu nom Narcís, si no encara sembla més tocat del bolet!
  4. Icona del comentari de: Ningú no l'ha trobat a faltar a febrer 22, 2022 | 15:21
    Ningú no l'ha trobat a faltar febrer 22, 2022 | 15:21
    És un tifa que no li arriba ni a les soles de les sabates al president Pujol. Per no tenir no té ni educació. Literalment. La seva conselleria d'educació destaca per no tenir-ne.
    • Icona del comentari de: Pujol el lladragot? a febrer 22, 2022 | 19:31
      Pujol el lladragot? febrer 22, 2022 | 19:31
      També mentider, un cantamanyanas. La vergonya de Catalunya, després del batxiller foll que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat...
  5. Icona del comentari de: ton c- a febrer 22, 2022 | 18:33
    ton c- febrer 22, 2022 | 18:33
    NO Cal sr. President la foto ja se la fa cada día.
  6. Icona del comentari de: Són uns pelacanyes mesquins a febrer 22, 2022 | 23:07
    Són uns pelacanyes mesquins febrer 22, 2022 | 23:07
    Aquests d'ERC són uns pocavergonyes venuts amics dels espanyols i dels del 155. Pujol va fer moltes coses bé. Una d'elles mantenir sempre aquests tifes ineptes i envejosos a ratlla, tractant-los com els criats al servei de l'amo que són. Cada cop que han tocat poder Catalunya s'ha enfonsat i s'ha espanyolitzat més. Ja ho van fer amb Montilla i ara ho tornen a fer amb Sánchez. Sempre al servei del PSOE. Odien Catalunya, el català i als catalans. Per això contracten xulos de barriada castellanoparlant com a portaveus de la seva espanyolitat recalcitrant.
  7. Icona del comentari de: ernst a febrer 23, 2022 | 00:01
    ernst febrer 23, 2022 | 00:01
    ves amb compte, Aragones a este pas no arribarás a Marqués com Tarradellas, el maxim que aconseguiràs del Borbó será un vescomtat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa