El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil confon la novel·la traduïda per Alay amb un “informe” sobre espies russos

Sorpresa a la defensa de Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont. Segons ha difós el seu advocat, Gonzalo Boye, els investigadors de la Guàrdia Civil de l’operació Volhov han confós el capítol introductori de la novel·la que ha traduit, El Secret de la Clandestina (Símbol Editors, 2020) el seu client amb un “informe” sobre els serveis d’intel·ligència russos per preparar una entrevista entre un periodista rus i el president Puigdemont.

En concret, Boye ha publicat al seu Twitter dues captures, una de la noticia difosa a El Confidencial que recull suposadament un atestat de la Guàrdia Civil i una altra de la novel·la traduïda del rus al català i al castellà. En la captura del diari es recull que “al mòbil d’Alay, la Guàrdia Civil va trobar informació sobre aquest servei (SVR): un document que assenyala que és part integral de les forces de seguretat i es va dissenyar per protegir la seguretat de les persones, la societat i l’Estat de les amenaces exteriors”. L’atestat segueix la mecànica del gruix de la investigació del trama russa del Procés en la que es troba encaparrada la Guàrdia Civil.

Al costat d’aquesta captura, Boye hi afegeix una altra amb la imatge del captítol introductori de la novel·la on detalla que és el SVR. Així es constata que hi diu exactament el mateix. Més que res perquè era l’arxiu informàtic on guardava el manuscrit de la seva traducció d’una novel·la que, fins i tot, ha inspirat una de les sèries de televisió sobre espionatge més reconegudes dels darrers temps: The Americans. És més, el mateix capítol, Alay aporta la font indicant que ha obtingut la informació del web de la SVR. Boye ha ironitzat sobre la troballa dels investigadors dirigits pel magistrat Joaquín Aguirre. “Al final la Guàrdia Civil ha enxampat a Josep Lluís Alay i ha descobert “documentació” sobre els serveis d’intel·ligència russos… només que és la primera pàgina del llibre que Alay ha traduït al català i al castellà…”

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X DÉU! a novembre 08, 2021 | 10:20
  X DÉU! novembre 08, 2021 | 10:20
  Es pot ser més borderline?
  • Icona del comentari de: Renoi ! a novembre 08, 2021 | 11:22
   Renoi ! novembre 08, 2021 | 11:22
   Els ximplets som els catalans, que ens mantenim malgrat tot, sota sobirania espanyola. Menys lamentacions, menys definir els espanyols i més FER.
  • Icona del comentari de: Marcel Gallego a novembre 08, 2021 | 12:36
   Marcel Gallego novembre 08, 2021 | 12:36
   Borderline? de psiquiatre al quadrat: Primer. per treure'n aquesta conclusió en veure-ho. Després, per tenir els pebrots de publicar-ho.
 2. Icona del comentari de: En mans de qui estem? a novembre 08, 2021 | 10:30
  En mans de qui estem? novembre 08, 2021 | 10:30
  I ens volen enviar una munió d'aquesta mena de cervells a Catalunya? Però és clar, tothom a callar. Sí, Elena?
  • Icona del comentari de: Cal dir-ho a novembre 08, 2021 | 11:09
   Cal dir-ho novembre 08, 2021 | 11:09
   Ací hi ha el drama, som un país ocupat per una munió de "cervells"... però, ja fa més de tres segles i encara no hem aconseguit eixir de la sobirania espanyola. Ens ho hem de fer mirar, de queixar-nos, escriure qualsevol cosa i oblidar-nos fins a la pròxima, ho fem molt bé, però, els espanyols ja ens tenen apamats i continuen. La qüestió és tu què fas -cadascun de nosaltres què fem- per aconseguir fer efectiva la independència ?
  • Icona del comentari de: A 'Les mans de qui estem' a novembre 08, 2021 | 13:08
   A "Les mans de qui estem" novembre 08, 2021 | 13:08
   Informa't millor el Conseller d'Interior el que intenta és ampliar la quantitat de membres de la policia catalana / Mossos d'Esquadra. Assabentat de com s'accedeix a aquest cos i de què és l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l'escola on es formen els candidats a fer part dels Mossos i de les policies locals del nostre país. Tot i que el nostre país no és encara un estat independent, la formació de la policia catalana és totalment diferent a la de les forces d'ocupació espanyoles que hi ha al nostre país, cossos de "seguretat" que ignoren termes com Mediació o Previsió de conflictes o Estudi previ d'escenaris de conflicte... A més recorda que la Guardia civil és un cos militar espanyol, i doncs es regeixen per comandaments, "pràctiques" i "esperit" militars. Ja tot és prou complicat, només manqueu els babaus com tu que des de la ignorància supina i la mala fe espanyola ho intenteu embolicar tot. Més enllà d'Espanya, de i com fan les coses els espanyols, hi ha vida, i sí, fins la independència som en mans dels espanyols, prou que ho sabem, res de nou.
   • Icona del comentari de: Sil Ghiberti a novembre 08, 2021 | 14:59
    Sil Ghiberti novembre 08, 2021 | 14:59
    La policía catalana existe gracias al Estatut català que a su vez existe gracias a la Constitució Espanyola de 1978. Nos olvidamos rápidamente. Y las fuerzas de ocupación de dónde? Cataluña no es ocupada por ningún ejército, la policía catalana es también española y está regulada en la misma ley Orgánica de Fuerzas y Cuerpos de seguridad del Estado, los mossos son compañeros de la Policía Nacional y de la Guardia Civil. Hace tiempo que Franco murió, señores, la policía debe existir para salvaguardar los derechos de los ciudadanos, no para enfrentarlos.
    • Icona del comentari de: @silghiberti# a novembre 08, 2021 | 17:37
     @silghiberti# novembre 08, 2021 | 17:37
     L'Estatut d'Autonomia de Catalunya és pre-constitucional espanyol (1932), Franco aplica un "155" de 38 anys; la bandera espanyola actual n'és la monàrquica ; la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana també son pre-constitucionals d'abans del 1978; els Mossos d'Esquadra foren creats l'any 1719, i doncs, pre-constitucionals... Segons el teu "criteri" la Gendarmerie nationale francesa també és catalana, car "opera" a les comarques catalanes del Conflent, el Capcir, el Rosselló, el Vallespir i a la Cerdanya... i les forces d'ocupació espanyoles son uns cracks en enfrontar ciutadans i el que hauran de fer és fotre el camp. Ja n'és l'hora que els espanyols aprengueu a expressar-vos amb propietat. Sempre sense arguments i a sobre a intentar fer colar dades inexactes o a mitges, els espanyols això sí, sou també uns cracks en aquesta mena de menesters espanyols.
 3. Icona del comentari de: Aixó és España, sense ets ni uts. a novembre 08, 2021 | 10:35
  Aixó és España, sense ets ni uts. novembre 08, 2021 | 10:35
  Aquests intelectuals s'hi troben el capítol del Quixot sobre la llibertat, i a més, enxironen l'Alay per apología del terrorismo.
  • Icona del comentari de: Via fora els adormits a novembre 08, 2021 | 11:18
   Via fora els adormits novembre 08, 2021 | 11:18
   Això una vegada potser fa gràcia, però, portem segles així sota la sobirania i la tirania "d'això és Espanya", però, no som capaços d'alliberar-nos-en. Potser tant de temps i tanta repressió ens ha fet mesells, ens ha creat autoodi, ens han encomanat la síndrome d'Estocolm, ens han anestesiat i ens han deixat estabornits... de forma que solament som capaços de dir "guaiteu quina en fan ara" i solament sabem esperar la pròxima, sense sortir de la roda sens fi espanyola. Mentre, els espanyols cada vegada ens tenen més assimilats i vertebrats a les seves lleis, a la seva supremacia, al seu estat "indivisible", a la seva cultura, a la seva llengua... Despertem-nos i alliberem-nos ! Ja n'és l'hora !
 4. Icona del comentari de: Amb el ciri en una mà i el lliri a l'altra. No així, no a novembre 08, 2021 | 10:54
  Amb el ciri en una mà i el lliri a l'altra. No així, no novembre 08, 2021 | 10:54
  Les forces d'ocupació "confonen" un llibre amb un atestat policial tacito ? No siguem ingenus, les forces d'ocupació, contra l'independentisme català, son capaces de fer "informes" i "atestats" prospectius a partir de qualsevol cosa, i fer-ne un pastitx a partir de notícies publicades i que qualsevol persona pot llegir, de twitts, d'emails espiats i mal traduïts, de converses espiades il·legalment, d'agendes i de llibretes Moleskine... ara copien directament un llibre. Amb aquest panorama a qui li ve de nou que fotin directament en un "atestat" policial espanyol, un paràgraf d'una traducció d'un llibre publicada a l'editorial Símbol Editors, traducció del propi "acusat". Aquesta merda "d'atestats" i "informes" espanyols serveixen per a que la fiscalia espanyola "els afini" i els passi als jutges del lawfare, en facin tràmits i judicis farsa i després els col·legues de l'escissió del PP, VoX hi "participin" com a "acusació" "particular (?!)" i si els hi convé ho recorrin de nou. Tot els hi resta dins de casa seva. La vergonya és que els catalans ens ho guaitem atònits i no fem res, com dient no hi podem fer res, son així, els espanyols sempre ens han fet coses d'aquesta mena. És cert, però, ja n'és l'hora de dir-los prou, d'abandonar la sobirania espanyola i deixar-los amb un pam de nas.
 5. Icona del comentari de: Independence Process a novembre 08, 2021 | 11:03
  Independence Process novembre 08, 2021 | 11:03
  Arran d'aquesta notícia molts de catalans, com sempre, escriuen comentaris i en destaquen el "nivell" de les forces d'ocupació espanyoles redactant atestats policials prospectius i fantasiosos i què si això o què allò altre... Però, el més preocupant és que portem quasi tres segles així. No s'hi val a riure's de les forces ocupants i alhora deixar-los continuar fer com si res, aleshores els estúpids esdevenim nosaltres que ens ho deixem fer, com si res, una volta, una altra i encara una altra... Responguem-los com cal, responguem totes les agressions de l'estat espanyol, sempre de forma pacífica i sense violència, però responguem-los.
 6. Icona del comentari de: jg a novembre 08, 2021 | 11:06
  jg novembre 08, 2021 | 11:06
  si ya sabemos que todo fue una broma....y lo sigue siendo
 7. Icona del comentari de: Cal més formació a novembre 08, 2021 | 11:22
  Cal més formació novembre 08, 2021 | 11:22
  Quins estudis tenen els GC?
  • Icona del comentari de: Cal més informació de què som i de què serem a novembre 08, 2021 | 13:25
   Cal més informació de què som i de què serem novembre 08, 2021 | 13:25
   A mi se me'n fot el nivell dels estudis i la formació que tinguin els membres del cos militar espanyol d'ocupació anomenat "Guardiacivil", a mi el que m'interessa és que el nostre país esdevingui un estat independent com ho son al continent europeu i alhora dins de la Unió Europea, estats independents com els Països Baixos, Dinamarca, Suècia, Txèquia, Finlàndia, Estònia, Lituània, Eslovàquia, Croàcia, Letònia, Grècia, Eslovènia... Els quals, curiosament" amb els seu status fins i tot aconsegueixen coses "estanyes" per a nosaltres, com fer-se respectar entre propis i estranys llurs llengües. La resta és fer el mec, mentre des de l'estat espanyol ens la foten per totes bandes, fins i tot elements amb el nivell d'estudis que tu esmentes, cosa que com a catalans dòcils i encantats encara ens desacredita més.
 8. Icona del comentari de: Ferran a novembre 08, 2021 | 12:33
  Ferran novembre 08, 2021 | 12:33
  Como empiecen con el Lazarillo de Tormes, podemos ssalir todos malparados....¡¡¡ Incultura supina pagada por los contibuyentes.
 9. Icona del comentari de: GAVANENC a novembre 08, 2021 | 14:10
  GAVANENC novembre 08, 2021 | 14:10
  Ja posats, que també incloguin els bombers.....jajajajajaaaaaa..s'ha s'esser gilipolles
  • Icona del comentari de: Castelldefelenc a novembre 08, 2021 | 18:10
   Castelldefelenc novembre 08, 2021 | 18:10
   Quina pena i quin descrèdit que siguem colonitzats, dirigits, manats i que decideixin per nosaltres uns "gilipolles". Hi, hi, ha, ha, però, encara som sota sobirania espanyola. Tot plegat, la situació dels catalans no fa gens de gràcia, ans al contrari.
 10. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a novembre 08, 2021 | 14:54
  L'OBSERVADOR ASTORAT novembre 08, 2021 | 14:54
  Valle Inclán en Luces de Bohemia (1920): “España es una deformación grotesca de la civilización europea, un esperpento continuo e inacabable.”
 11. Icona del comentari de: Gironí. a novembre 08, 2021 | 15:32
  Gironí. novembre 08, 2021 | 15:32
  Sempre han sigut igual, de curts de gambals. Una vegada- i ja fa un grapat d'anys- van a na a l'escola gironina "Francesc Eiximenis" a detenir al director, don Francisco Giménez. Que us sembla?.
  • Icona del comentari de: Ampostí a novembre 08, 2021 | 17:18
   Ampostí novembre 08, 2021 | 17:18
   Francament a mi em sembla que els catalans som una mica beneits, ho demostra el fet, des de segles, com ens deixem fer per aquesta mena de gent curta de gambals i els seus capitostos i no hem estat capaços, encara a hores d'ara i per diversos motius, de desempallegar-nos-en. Tant de bo aquesta fos la vegada definitiva, a mi em semblaria molt bé, perfecte.
 12. Icona del comentari de: Tano a novembre 08, 2021 | 15:55
  Tano novembre 08, 2021 | 15:55
  Es la especialitat confondre-ho tot.
 13. Icona del comentari de: Observador astorat a novembre 08, 2021 | 18:40
  Observador astorat novembre 08, 2021 | 18:40
  Sense anar gaire temps enrere, el darrers anys, aquesta gent, els han dit "a por ellos" i s'ho han cregut; Tacito mentre ha escrit, i escriu aquesta mena d'informes, ha insultat en els seus comptes de "xarxes socials"; se'ns han pixat literalment des de balcons d'hotel-casernes; ens han pegat; ens han trepitjat; ens han ferit; ens han intentat humiliar per votar i per reunir-nos de forma pacífica; han mentit descaradament, com a testimonis, en judicis farsa; segueixen redactant i filtrant infectes atestats i informes prospectius sobre connacionals nostres; intenten mantenir a qualsevol preu una part de les forces d'ocupació en una seu "emblemàtica" policial macabra i humiliant a Barcelona; a Madrid els han premiat amb medalles, primes, fons reservats espanyols i encara els han ascendits.. que ens han de fer més per a enviar-los a pastar fang ? Els catalans actuals som massa mesells ? Sempre hem estat així ? Per dignitat humana, ens cal la independència, encara no en sou conscients ?
 14. Icona del comentari de: Jeremies a novembre 08, 2021 | 19:05
  Jeremies novembre 08, 2021 | 19:05
  El moll de l'os de tot plegat : Tot ho fan en nom i per la pretesa unitat de la seva Espanya. A nosaltres encara ens cal trencar molts de tabús espanyols en forma de fal·làcia, com el de la unitat d'Espanya, una ridiculesa que cal desmuntar-los, Espanya no és cap unitat, ans al contrari, ha estat i és un ens al qual des de l'any 1587 se'ls hi han separat una quantitat molt gran de territoris que ara son estats independents o en fan part d'altres. Una tirallonga d'estats actuals, SEPARATS de la "unidad" d'Espanya, que no podem escriure aquí per manca d'espai, però, podeu consultar-la on-line. Algunes "curiositats", per exemple el primer tren espanyol fou construït a Cuba, abans que el trajecte Mataró - Barcelona, o fins i tot durant l'any 1976 durant el regnat de l'emerito se'ls hi va SEPARAR una província espanyola, la del Sahara. Nosaltres mentre seguim bregant per la independència fins aconseguir-la, de forma pacífica i no violenta. Ànims.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa