El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern repeteix que “ben aviat” podria haver-hi acord per al pressupost
  • CA

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que, “si res no es torça, ara sí, ben aviat es podrien donar per finalitzades les negociacions amb el PSC”. Ho ha dit en roda de premsa després del Consell Executiu ordinari de cada dimarts, on ha assegurat que les negociacions “estan trigant més del desitjable”. En aquesta línia, Plaja ha dit que “si no hi ha cap gir de guió, hi haurà acord” i no ha especificat a quina hora serà la trobada avui per tancar els darrers serrells.

El portaveu de Junts, Josep Rius, amb a la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i la portaveu del PSC, Alícia Romero / Europa Press

La B-40, “el preu de la centralitat”

El Govern i el PSC es van reunir aquest dimarts en unes trobades que van durar gairebé 6 hores. Un cop acabades les reunions, les dues parts es van emplaçar a “tancar els últims serrells” aquest mateix dimarts en una nova reunió entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero.

Les trobades per negociar el pressupost del 2023 es van reprendre aquest dilluns després que Esquerra Republicana cedís el passat dijous en una moció del PSC que instava l’executiu a acordar un conveni amb el govern espanyol per la B-40. Des del Govern segueixen assegurant que era l’últim escull, malgrat que aquest dilluns s’estiguessin unes 6 hores reunions, mentre que els socialistes insisteixen que encara queden esculls per arribar a un acord. Plaja ha recordat que no és el seu “model” i ha tret pit afirmant que “és el preu de la centralitat i del lideratge”.

De fet, el mateix Salvador Illa va numerar algunes temàtiques com l’aeroport o algunes inversions, tot i que no va especificar quines. El PSC i Govern porten des d’octubre negociant el pressupost i el dia clau va ser el 28 de desembre, quan els socialistes van presentar les seves propostes “de mínims”. En aquestes demandes, hi havia el compromís d’executar el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Quart Cinturó, entre d’altres.

Xoc amb Junts

Pel que fa a Junts, ha instat repetidament el Govern a escollir entre el PSC i el partit de Turull. El portaveu de Junts, Josep Rius, va assegurar que si ERC pactava amb els socialistes donaria per acabada la legislatura del 52%. De fet, la portaveu de l’executiu ha volgut valorar les negociacions amb Junts i ha dit que el Govern “ha trobat una manca de voluntat negociadora que han alentit els treballs amb aquest grup parlamentari”.

Tot i això, Plaja espera poder arribar a un acord amb Junts i ha recordat la cinquantena de mesures que hi ha acordades entre les dues parts. “Tenim un acord de 2.600 milions d’euros acordats amb Junts”, ha dit Plaja. “Si ells tenen aquest interès, el Govern continua disposat a seguir fent créixer els acords que ja hem assolit”, ha afirmat.

Més notícies
El peatge de la C-32 sud, l'autopista del Garraf, en una imatge de l'abril del 2022 / ACN
El Penedès convoca una mobilització contra el peatge de Sitges
Notícia: El Penedès convoca una mobilització contra el peatge de Sitges
Comparteix
La manifestació d'aquest diumenge arriba després de l'anunci de Territori de noves bonificacions que el Penedès considera insuficients
Gonzalo Boye en una vista davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) / ACN
Boye celebra la sentència del TJUE: “Avui és un bon dia”
Notícia: Boye celebra la sentència del TJUE: “Avui és un bon dia”
Comparteix
L'advocat dels eurodiputats de Junts creu que les decisions del tribunal europeu "són per llegir-les íntegrament"
L'exconseller de Cultura Lluís Puig | ACN
Lluís Puig, satisfet amb la decisió del TJUE: “Llarena ho té molt més difícil”
Notícia: Lluís Puig, satisfet amb la decisió del TJUE: “Llarena ho té molt més difícil”
Comparteix
El conseller de Cultura assegura que la resolució de la justícia europea és "molt millor" del que podia esperar
La sala de vistes del TJUE durant la vista/ACN
El TJUE posa condicions per rebutjar les euroordres contra l’exili
Notícia: El TJUE posa condicions per rebutjar les euroordres contra l’exili
Comparteix
Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre les preguntes que va formular el Tribunal Suprem arran del rebuig belga d'extradir Lluís Puig

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiss a gener 31, 2023 | 14:30
    Kiss gener 31, 2023 | 14:30
    Ja seria hora, porteu marejant la perdiu per uns presupostos que a sobre no heu elaborat vosaltres, sinó que vos els han donat fets (recordeu un tal Giro de junts?) de vagos i trilleros ja en tenim prou amb el PSC , no cal que vos hi Afegiu
  2. Icona del comentari de: Mso a gener 31, 2023 | 14:39
    Mso gener 31, 2023 | 14:39
    Puto govern titella i puta tñ3
  3. Icona del comentari de: Joan Gibert a gener 31, 2023 | 16:26
    Joan Gibert gener 31, 2023 | 16:26
    Fa tres mesos que ERC canta la mateixa cançó mentre el PSC se'ls toreja com vol.
  4. Icona del comentari de: Josep a gener 31, 2023 | 16:46
    Josep gener 31, 2023 | 16:46
    Patufet FRACASSAT, volem eleccions. Els vostres pressupostos són com el dia de la marmota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa