El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern expedienta Renfe i reforça el servei de bus per l’avaria a la R2

El Govern ha complert amb el seu avís d’aquest dimarts al matí i ha decidit intervenir perquè els usuaris de la R2 Sud de Rodalies tinguin transport alternatiu mentre no es resolgui la incidència a la catenària de la via 3 de Gavà que ha provocat importants retards durant tot el dia. A partir d’aquest dimecres, el Departament de Territori reforçarà el servei de bus entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona, passant per Sitges; per disminuir els efectes de l’avaria en aquesta línia. El Ministeri de Transports ha anunciat que l’afectació pot allargar-se entre tres i quatre setmanes i l’executiu català ha confirmat que mantindrà aquests reforços fins que se solucioni el problema. A més, Territori ha obert un expedient informatiu a Renfe, l’operadora de Rodalies, per conèixer l’operativa i servei alternatius que està oferint als usuaris afectats. La conselleria facturarà aquest reforç del servei per carretera a la companyia ferroviària. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha tornat a demanar aquest dimarts el traspàs íntegre de Rodalies a la Generalitat.

El conseller de Territori, Juli Fernández, durant la compareixença al Parlament per presentar els pressupostos a la Comissió de Territori | ACN (Cedida pel Departament de Territori)
El conseller de Territori, Juli Fernández, durant la compareixença al Parlament per presentar els pressupostos a la Comissió de Territori | ACN (Cedida pel Departament de Territori)

Tres busos addicionals

El Govern ha decidit activar, a partir d’aquest dimecres a dos quarts de set del matí, tres busos addicionals que faran el trajecte des de Vilanova i la Geltrú, parant a Sitges i arribant a Barcelona. Els autocars també funcionaran a partir de les quatre de la tarda per tal de cobrir les tornades de migdia i tarda. Si el Departament detecta que hi ha una falta de capacitat de les línies de bus exprés que actualment cobreixen els trajectes entre aquests dos municipis del Garraf i Barcelona, principals perjudicats per l’avaria.

Inicialment, Territori se centra a cobrir les hores punta del dia, però farà un seguiment de la demanda d’aquest servei alternatiu per si fos necessari posar més vehicles. Paral·lelament, i arran de les obres d’Adif al corredor sud, des de Vilanova i Sant Pere de Ribes el Departament de Territori ja ofereix reforços del servei habitual a dos quarts de set, tres quarts de set i les set del matí.

Territori obre un expedient a Renfe

Territori ha obert un expedient informatiu a l’operadora de Rodalies perquè doni detalls de quina és l’operativa que han posat en marxa davant aquest fet i quins reforços han implementat per poder pal·liar els efectes de la incidència a la xarxa ferroviària. El Departament també ha enviat una carta a Adif, responsable de la infraestructura, demanant la informació sobre què ha causat l’incendi que fet malbé el quadre del sistema de senyalització de Gavà i també quin és el calendari i actuacions previstes per a la resolució de l’avaria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ferran a maig 03, 2023 | 07:00
    Ferran maig 03, 2023 | 07:00
    Tot el que la Generalitat digui, els importa una merda. La Generalitat no pinta res,encara més des del 1 d octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa