El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol “fa xantatge” per aprovar la mascareta en exteriors
  • CA

El retorn de la mascareta a l’exterior ja és una realitat. Així ho ha fixat el Congrés, que ha convalidat aquest dimarts el decret del govern espanyol. El Consell de Ministres va apostar per aquesta mesura just abans de Nadal i es va desfermar la polèmica ja que molts metges i experts avisaven que la mesura no tenia efectivitat. S’esperava que no es pogués convalidar el decret, però finalment el PNB, el BNG i Compromís s’han sumat a PSOE i Podem i la mesura ha obtingut llum verda.

Els partits independentistes, EH Bildu i Més País han optat per abstenir-se, mentre que la dreta de PP, Vox i Ciutadans ha votat en contra. En el mateix text del decret el govern espanyol ha afegit un complement a les pensions mínimes que ha forçat alguns partits que pensaven votar en contra a abstenir-se o votar a favor de la mesura. La majoria de grups, entre ells ERC, Ciutadans, el PDeCAT, el PNB i EH Bildu, han criticat el que consideren un “xantatge” del govern espanyol.

El decret de la mascareta inclou que les persones que reben pensions més baixes es beneficien d’un pagament extraordinari abans de l’1 d’abril per compensar la pujada de l’IPC de l’any 2021 i mantenir el poder adquisitiu. Finalment, en part gràcies a aquesta part del text, el decret ha sortit endavant amb 162 vots a favor, 28 abstencions i 153 vots en contra, i d’aquesta manera passarà a tramitar-se com a projecte de llei.

El diputat d’ERC al Congrés Xavier Eritja considera que està “fora de lloc” incloure les pensions en el decret de mascaretes, i la diputada del PDeCAT, Concep Cañadell, s’ha mostrat contrària a l’obligatorietat de la mascareta en exteriors i ha titllat de “trilerisme” la tàctica del govern espanyol. “Saben que si es votés per separat no tiraria endavant”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JOSEP a febrer 02, 2022 | 01:00
    JOSEP febrer 02, 2022 | 01:00
    Ja alguns que olvidan el dicho . QUEN EL EL AMOR Y EN LA GUERRA TODO VALE . Si se lo digan a PUTIN JE JE .. EN POLITICA TAMBE VALE TODO , Con tal de ganar y sacar adelante una ley una propuesta .. EN POLITICA VALE HASTAENGAÑAR AL CONTRARIO aixo E.R.C. ja u deu saber EL P.S.O.E. PEDRO SANCHEZ Sempre los engaña y le siguen dando suport .REPITO EN LA POLITICA ESPAÑOLA TODO VALE ... E.R.C. Esto ya deberia saberlo y haberlo aprendido je je ..
  2. Icona del comentari de: El feliços catalans a la pastera d'España. Hi mengen molt bé. a febrer 02, 2022 | 09:01
    El feliços catalans a la pastera d'España. Hi mengen molt bé. febrer 02, 2022 | 09:01
    El mateix va fer el Macron per a que es votés a favor de la vacunació obligatòria. Aquest és el nou sistema de govern a lea antigues democràcies europees. LA TIRANIA ENCOBERTA, però ull!, la submisió dels partits demostra que els hi anava perfecte. Si abans de la votació no s'està d'acord amb un aspecte, es pot demanar que se segregui l'articulat, que es voti per separat. NO ho han vogut fer!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa