El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fred de peus del PSC per l’acord dels pressupostos de Giró amb els Comuns

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha obert el foc del debat sobre pressupostos que se celebra aquest dijous. Un plenari que no té cap mena de suc en el benentès que el resultat ja se sap, però que permet constatar la visió de blocs, i el posicionament estratègic del PSC. De fet, la diputada socialista no ha perdut el somriure durant la seva intervenció, i més quan avui és l’endemà del gran acord entre PSC, ERC i Junts sobre els integrants de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya o el relleu de la Sindicatura de Greuges. Ara bé, no ha amagat la seva perplexitat i un punt de gelosia perquè s’ha estimat més els Comuns que el PSC per pactar els comptes de 2022.

Romero ha desglossat els seus dubtes tant dels ingressos com de les despeses que contemplen els números de la Generalitat que ha escrit el departament del conseller Jaume Giró. Crítiques contingudes al contingut i més dures a les formes. De fet, li ha retret que no hagi volgut negociar els comptes amb el PSC i, en canvi, si que el Govern hagi volgut acordar amb els socialistes altres decisions de consens com el relleu de càrrecs pactat ahir a darrera hora del vespre. “Creiem que és una errada”, ha assenyalat la nul·la voluntat d’acord pressupostari, ni tant sols d’esmenes amb els socialistes.

En aquest marc, Romero ha advertit a Giró que si bé tenen pressupostos, el “govern és dèbil”. Una situació que segons els socialistes obliguen al president Pere Aragonès com pensa seguir governant. “Podran dir el conseller Giró i el president Aragonès que tindrem uns Pressupostos, però els hem de dir que mantenen una majoria d’investidura trencada, que genera incertesa i inestabilitat al país”, ha conclòs Romero tot recordant que s’hagi esberlat el pacte d’investidura amb la CUP.

De tota manera, Romero qualifica de bona notícia que per primera vegada des del 2010 Catalunya tindrà uns Pressupostos vigents l’1 de gener. Però aquesta positivitat ha estat ràpidament tapada en afegir que la tramitació s’ha fet “tan ràpida i tan poc pausada”. Així insisteix que podria haver començat molt abans. I, de retruc, ha afegit una petició, la reforma del reglament del Parlament per tal que els diputats tinguin més instruments, marge i més potestat de modificar partides en la tramitació pressupostària.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: mala peça a desembre 23, 2021 | 12:22
  mala peça desembre 23, 2021 | 12:22
  la decepció té un nom i el sap tothom, alicia romero, pobreta no l'han trucat, snif snif, au corre ves a que et moqui la iaia
 2. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a desembre 23, 2021 | 12:29
  Joan de l'Ós desembre 23, 2021 | 12:29
  Quina mena de titular és aquest ? Bella mostra de periodisme rigorós i ponderat. El redactor creu realment que els socialistes locals tenen cap enveja dels Comuns per la qüestió del pressupost? D'on ho ha tret fora de la seva fantasia ? Quins elements, indicis o declaracions fonamenten l'afirmació ? Una afirmació conjuntural política no ha de ser mesurada, situada en context i contrastada amb la pràctica real ? Res d'això no cal, està vist. La qüestió es fer creure que el govern de la Generalitat no pacta de fet amb els socialistes mitjançant dels testaferros dels Comuns, que en realitat no són ningú, i amb aquesta argúcia es va greixant l'estratègia d'entrega i rendició al PSOE promoguda pels nostres "republicans". Ni els Comuns actuen d'esquena als socialistes, ni els socialistes deixen de moure com volen a Comuns i ERC. Tot segons els programa previst. Ara els "soci preferent" de tots és la CUP, això si que és una veritat com un temple.
 3. Icona del comentari de: Alicia en el país de les maravelles.. a desembre 23, 2021 | 13:54
  Alicia en el país de les maravelles.. desembre 23, 2021 | 13:54
  La sucursal a Catalunya del Partit Conservador i pro-monarquic Espanyol segueix fotent riure parlant del passat del que no volen (ni poden) escapolir-se... Segueixen creient que encara volem creure en el "país de les maravelles"... Oi, Alicia?
 4. Icona del comentari de: Alicia en el país de les maravelles... a desembre 23, 2021 | 13:55
  Alicia en el país de les maravelles... desembre 23, 2021 | 13:55
  La sucursal a Catalunya del Partit Conservador i pro-monarquic Espanyol segueix fotent riure parlant del passat del que no volen (ni poden) escapolir-se... Segueixen creient que encara volem creure en el "país de les maravelles"... Oi, Alicia?
 5. Icona del comentari de: Illa illa illa...una mascarilla. a desembre 23, 2021 | 13:57
  Illa illa illa...una mascarilla. desembre 23, 2021 | 13:57
  Actual PSC ( PSOE) són la dreta españolista y de vegades actúan com la ultradreta franquista per tant que vagin a pastar fang amb Vox PP C'nos que són els seus compañeros de viaje preferente. Fora psoeratas fascistas de les institucions Cat.
 6. Icona del comentari de: Àcrata. a juliol 13, 2022 | 07:28
  Àcrata. juliol 13, 2022 | 07:28
  Son les lógiques picabaralles tot disputant-se el botí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa