La fiscalia prorroga sis mesos la investigació a Joan Carles I

La fiscalia del Tribunal Suprem ha decidit prorrogar sis mesos més la investigació oberta al rei emèrit espanyol Joan Carles I, segons confirmen fonts del ministeri públic a l’Agència Catalana de Notícies. Les mateixes fonts expliquen que la decisió afecta les diligències relacionades amb uns diners ocults en un trust financer al paradís fiscal de l’illa de Jersey que estarien presumptament vinculats a l’exmonarca. Encara està pendent que arribi la documentació sol·licitada a Suïssa. Es tracta de les diligències que es van anunciar el novembre de 2020 que tenen com a origen un informe del Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac). L’anterior pròrroga de la investigació vencia el 17 de desembre.

De fet, a Suïssa va ser on es va trobar un compte vinculat Joan Carles de Borbó a Andorra, segons va avançar El Confidencial. La troballa posava en qüestió les dues regularitzacions fiscals que havia fet l’anterior cap de l’Estat espanyol, una primera de 678.000 euros i una de segona de vuit milions d’euros. Segons la informació d’aquest diari, Joan Carles de Borbó hauria ingressat d’un dipòsit al banc Andbank entre 2006 i 2016 a través de la societat mercantil panamenya Stream S.A. que es va dissoldre el passat 4 de maig i que ha resultat estar vinculada amb ell. La Fiscalia del Suprem encara manté obertes tres investigacions sobre la fortuna del rei emèrit tot i que cap d’elles s’ha transformat encara en una actuació judicial.

El fiscal suís Yves Bertrossa va descobrir el dipòsit del rei espanyol seguint el rastre d’una transferència de la Fundació Zagatka, que pagava els viatges del monarca. El dipòsit contenia 150.012,18 euros procedents de Zagatka amb destinació a la panamenya Stream S.A que van quedar dipositats a Andorra per ordre d’Arturo Fasana, un dels testaferros del rei emèrit espanyols.

Comentaris

    Català Desembre 02, 2021 | 16:42
    Una excusa per justificar que aquest lladre no torni per Nadal.

Nou comentari