La fiscalia europea investigarà si Madí va intentar desviar fons europeus

L’Audiència de Barcelona ha avalat que una part del cas Volhov sigui investigat per la Fiscalia de la Unió Europea. Es tracta d’una conversa que David Madí, ex mà dreta d’Artur Mas i ex alt càrrec de CDC, va mantenir l’octubre del 2020 poc després d’una reunió a Foment del Treball amb 60 empresaris i Iván Redondo, ex cap de gabinet de Pedro Sánchez, on es va parlar dels 140.000 milions d’euros del fons europeus Next Generation. El jutge instructor sospita que Madí hauria intentat desviar fons per a usos fraudulents i per això va decidir enviar-ho a la fiscalia europea. La fiscalia espanyola i la defensa s’hi van oposar, però finalment l’Audiència ho ha avalat en una interlocutòria de dijous passat a la qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies.

En el marc del cas Volhov, la Guàrdia Civil va interceptar una trucada telefònica de Madí a Joan Ferran Oliva, familiar seu i apoderat de RSM Spain Consultores. En la trucada, Madí deia: “S’ha d’establir un canal per entrar; em vaig veure amb Foment, formo part de Foment, vam tenir una reunió en petit comitè amb Iván Redondo; això serà un ‘berenar de negres’, són 140.000 milions”. Això va fer que el juliol passat el magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, considerés que es podia tractar d’un delicte de frau en subvencions europees, cosa que la legislació obliga a derivar a la fiscalia europea. Per això va decidir enviar a la Fiscalia de la UE la transcripció de la trucada interceptada per la Guàrdia Civil, així com altres diligències relacionades i les al·legacions de la defensa de Madí.

Tant la defensa de Madí com el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado van al·legar que no hi havia indicis de delicte, sinó que Madí simplement parlava de com presentar projectes per aconseguir fons europeus. A més, asseguraven que qui ho ha de denunciar a la Fiscalia de la Unió Europea ha de ser la Fiscalia General de l’Estat. Les acusacions formades per entitats espanyolistes van oposar-se al recurs al·legant que la legislació permet que si un jutjat veu indicis de delicte europeu, ho porti directament a la fiscalia europea.

L’Audiència dona la raó a aquestes acusacions en considerar que Madí està investigat per altres suposats desviaments irregulars de subvencions i no es pot descartar que fes el mateix en el cas dels fons europeus. A més, assegura que tampoc es pot descartar que després de la reunió amb 60 empresaris hi hagués una altra reunió més reduïda amb Iván Redondo. Ara serà la fiscalia europea qui decideixi si tira endavant la investigació.

Comentaris

  Aigualit Desembre 28, 2021 | 20:19
  Jejejeje Madí un altre mafiós que caurà.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 29, 2021 | 02:33
  El Nacional-Catalanismo = no hacer NaDa útil y ARRuiNaR Catalunya... y así mantener el 3% a toda costa y los mas de 500 grandes puestos con SuELDaZos mucho mas altos que el Sueldo del Perico Sánchez, Presidente del Gobierno de la Nación... o sea, "Senyoritos" Cat que se levantan de 120.000 a 195.000 € al año por hacer bien poquito (Govern + GenCat + Chiringuitos Cat + ONGs PijoProgresCat + el Chollo de la "Industria-Catalanista")... los Patriarcas y "Senyoritos" de parte de la Burguesía -que no toda- corrupta y opresora e Inventa-Patrias, a los que los 'Ximplets' -muchos de Izquierdas- han seguido y creído el cuento de la Historia Inventada, la cultura impostada y el supremacismo durante décadas...
  Acento Desembre 29, 2021 | 10:30
  Al estado espanol no hi ha fons que no es desviin. La corrupció és absoluta.
   Gonzalo Desembre 29, 2021 | 21:50
   Pues este madi es muy coleguita del vivales de waterloo. A ver si le salpica y nos reímos un poquito. Y si de paso se lleva por delante a este desgobierno central, mejor. Elecciones y que el pueblo español decida.

Nou comentari