El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia demana 39 anys de presó a Villarejo pel cas on manllevava dossiers de Mètodo 3
  • CA

Nou pal judicial al comissari José Manuel Villarejo. La Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada ha presentat l’escrit d’acusació de la peça número 3 de Tándem, coneguda com a Land. Després d’una llarga instrucció, el fiscal del cas demana al jutge que el condemni a 39 anys de presó pe run reguitzell de delictes, entre els que figura el manlleu d’informes de l’empresa de detectius Método 3.

Segons l’escrit de conclusions provisionals, al que ha tingut accés El Món, l’empresa PROCISA va contratar Villarejo coneixent que era Comissari en actiu del Cos Nacional de Policia, destinat a la Direcció Adjunta Operativa des del 13 de gener de 2011 fins la seva jubilació el 22 de juny de 2016. Uns contractes que implicaven funcions relacionades amb la captació d’informació d’interès policial.

La Fiscalia està convençuda que la prova practicada indica que el Grup CENYT, l’entramat que el comissari feia servir per fer de les seves. En les conclusions provisionals, el fiscal destaca que el comissari manllevava informes d’intel·ligència de Método 3, que va tancar arran de la polèmica dels informes d’espionatge a Catalunya.

En total, el fiscal demana un total de 39 anys de presó, per diversos delictes de soborn actiu i passiu, delictes de revelació i descobriment de secrets d’empresa, temptatives de revelació de vida sexuals i de falsificació de document mercantil. L’acusació també implica a sis persones més pels que hi ha petició de penes de presó, multes i inhabilitació. 

 

La part de l'escrit de conclusions provisionals de Fiscalia sobre Villarejo i Método 3

La part de l’escrit de conclusions provisionals de Fiscalia sobre Villarejo i Método 3

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa