El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exdirector de gabinet de Sánchez creu que Yolanda Díaz serà la pròxima presidenta
  • CA

El director de gabinet del president espanyol, Iván Redondo, que va ser la seva mà dreta des que va arribar al govern espanyol, ha dit aquest dimecres que aquesta etapa és “passat”, tot i que ha negat que hi hagi mala relació. En una entrevista a Espejo Público, a Antena 3, Redondo ha dit que “no xiuxiuejarà res a ningú”, en referència al secret professional que ha dit que guardarà amb Sánchez. L’exdirector de gabinet ha dit que es prendrà un any sabàtic i ha afegit que “el que passa al vestuari queda al vestuari”.

Redondo va comunicar-li a Sánchez que abandonava el govern espanyol el passat cinc de maig, un dia després de les eleccions a la Comunitat de Madrid que va guanyar per molta diferència l’actual presidenta Isabel Díaz Ayuso. “Es podria haver produït abans perquè no em vaig sentir acceptat, ni estimat ni escoltat, tot i que ho vaig donar tot”, ha desvelat. Fins i tot ha anat més enllà i ha dit que el que li va fer veure clar que “havia de tancar una etapa” va ser el fet que no se li comuniqués que el PSOE intentaria una moció de censura a Múrcia.

A banda, Redondo ha augurat una futura presidència del govern espanyol de Yolanda Díaz, l’actual vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social. “És la presidenta dels menors de 45 anys”, ha assegurat, afegint que això representa el 40% de l’electorat. Redondo considera que té “un perfil molt fort més enllà de l’esquerra” i ha opinat que la plataforma transversal que ha de fer ha de ser “un moviment ampli” no només a l’esquerra del PSOE. “S’han d’incorporar moltes persones per abordar un espai de 10 milions de vots”, ha dit.

A banda, Redondo no descarta que el govern espanyol hagi d’avançar les eleccions generals, previstes en principi per a finals del 2023. Ho ha dit en ser preguntat pel futur polític del president del govern en cas de patir derrotes electorals a Andalusia, el País Valencià o Castella i Lleó, que podrien celebrar eleccions pròximament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa