El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eulàlia Reguant, a judici l’1 de març
  • CA

Velocitat de creuer, la sala II Penal del Tribunal Suprem que presideix Manuel Marchena ha assenyalat pels propers dies 1 i 2 de març el judici a la diputada del Parlament de Catalunya de la CUP, Eulàlia Reguant. El Suprem la jutjarà per un delicte de desobediència greu a l’autoritat en relació amb la negativa a respondre a l’acusació popular exercida per VOX en la seva compareixença com a testimoni en el judici de la causa del Procés el gener de 2019.

En la seva interlocutòria els magistrats han declarat pertinents les proves proposades tant pel ministeri fiscal com per la defensa de la diputada. Així la sala de vistes veurà tant l’interrogatori de l’acusada, que podrà declarar en català tal i com ha reclamat. En la resolució, però, el Tribunal posposa per l’inici del judici, atès l’article 786.2 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, les qüestions prèvies per vulneració de drets que va presentar la defensa de la portaveu cupaire.

Reguant, en arribar al Suprem
Reguant, en arribar al Suprem

Reguant es va negar a respondre les preguntes de Vox tot i estar obligada processalment com a testimoni. De fet, un altre exdiputat cupaire, Antonio Baños, es va trobar en la mateixa situació, processat i multat per no fer cas de l’ordre del tribunal d’haver de respondre l’acusació del partit ultraespanyolista. La ponent del cas, la magistrada Susanna Polo, també ha incorporat tota la documental de l’expedient.

Els fets van passar la tarda del 27 de febrer. Reguant en seure a l’estrada es va negar en rodó a respondre Vox. “Davant l’extrema dreta i un partit masclista i xenòfob no acceptaré respondre les seves preguntes”, va indicar al Tribunal. El president de la sala, Manuel Marchena, no va tenir tanta paciència com havia tingut amb Baños -expulsat una estona abans – i la va informar que posava els fets en coneixement del jutjat de guàrdia i i li va reclamar que abandonés la sala.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa