El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox sondeja l’excomunista Tamames per encapçalar la moció contra Sánchez

Enrenou a Madrid després que Vox hagi sondejat l’exdiputat comunista Ramón Tamames, de 89 anys, perquè encapçali la moció de censura contra Pedro Sanchez. El president del partit ultra, Santiago Abascal, ha demanat una “mica de paciència” mentre convenç l’economista, que seria el candidat de consens que volia Vox per intentar sumar el PP i la resta de partits de dretes a la seva moció per fer fora Sánchez. Els populars han anunciat que s’abstindran si s’acaba presentant, per la qual cosa és pràcticament impossible que tiri endavant.

“El professor Tamames i jo hem comprovat que hi ha molt interès en les nostres converses”, ha dit Abascal en una piulada. “Demanem una mica més de paciència. Continuem treballant per arribar a un acord que permeti presentar una moció de censura històrica”. El mateix Tamames havia dit hores abans que encara no havia pres una decisió perquè encara quedaven molts serrells per discutir. “No tinc [la decisió] presa i crec que ells tampoc”, ha dit en una entrevista a RTVE. “Hem de parlar de temes molt diversos”.

Els diputats de Vox Santiago Abascal, Iván Espinosa de los Monteros i
Els diputats de Vox Santiago Abascal, Iván Espinosa de los Monteros i Javier Ortega Smith al Congrés espanyol

Tamames critica la reforma del Codi Penal i els pactes amb Catalunya

Amb tot, l’exdiputat ha assegurat que ja prepara la seva possible intervenció al Congrés, on li agradaria denunciar “des dels problemes de la Constitució, que està sent erosionada” i el com afecta la democràcia espanyola amb la “supressió” del delicte de sedició i la reforma del Codi Penal pactada amb els independentistes catalans per beneficiar “una sèrie de persones que havien estat declarades delinqüents”.

Fa uns dies Abascal va contactar amb el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per explicar-li que havia pensat de proposar Tamames per liderar la moció de censura i Feijóo ho va titllar de “disbarat” que només beneficia Sánchez. Posteriorment, el mateix Tamames va parlar amb el líder popular, que va intentar convèncer-lo perquè no accepti l’oferta de Vox. “Si fossis el meu pare, no et deixaria fer-ho”, asseguren que li va dir Feijóo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 08, 2023 | 19:17
    Ricard febrer 08, 2023 | 19:17
    Comú denominador de Tamames, Podemos, PSOE, Falange Española o Vox? Són castellans.
    • Icona del comentari de: MIQUEL a febrer 09, 2023 | 11:59
      MIQUEL febrer 09, 2023 | 11:59
      Són espanyols de matriu castellana.
  2. Icona del comentari de: Observador a febrer 09, 2023 | 08:45
    Observador febrer 09, 2023 | 08:45
    Ramon Tamames, del comunisme al feixisme. És a dir: un polític de cap a peus.
  3. Icona del comentari de: Pako Jones Menda a febrer 09, 2023 | 09:29
    Pako Jones Menda febrer 09, 2023 | 09:29
    A Espanya, no hi ha eix dreta-esquerra, l'eix és falangistes-franquistes.
  4. Icona del comentari de: JordiP a febrer 09, 2023 | 10:20
    JordiP febrer 09, 2023 | 10:20
    El Tamames, tan admirat antany per la seva postura antifranquista (malgrat pertànyer a la "classe mitja-alta de Madrit) i per la seva monumental obra "Estructura econòmica d'Espanya", ha fet (o està acabant de fer) la virada ideològica de la seva vida. I compte! Amb tota seguretat adoptarà la fúria del convers. Serà més fatxa que Abascal. Segur.
  5. Icona del comentari de: MIQUEL a febrer 09, 2023 | 12:00
    MIQUEL febrer 09, 2023 | 12:00
    Els extrems es toquen...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa