El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC amenaça de votar contra la llei de l’Audiovisual per una nova ‘trampa’ del PSOE
  • CA

ERC ha amenaçat de votar contra la Llei de l’Audiovisual per l’enèsima ‘trampa’ del PSOE, que ha pactat una esmena amb PP i Cs per redefinir el que es considera una productora independent i que obre la porta a què grans grups mediàtics es puguin beneficiar de les ajudes i subvencions destinades a petites productores. Els republicans, que negocien a contrarellotge amb els socialistes, ha traslladat al PSOE que no poden donar suport a la llei si no es torna al text original acordat, que va ser una de les condicions d’ERC per votar a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que la negociació amb el PSOE va “malament”, però que intentaran “arreglar-ho” en les hores que queden per la votació. “Hi ha una esmena d’última hora que canvia ostensiblement la protecció a les productores independents, que són 1.000 llocs de treball a Catalunya” i “ens ho posen molt difícil una altra vegada”. L’esmena del PSOE “torna a afavorir el duopoli de sempre en detriment de les autèntiques productores independents”.

Els republicans, juntament amb Podemos i Bildu, ha registrat una nova esmena transaccional que recull les crítiques del sector audiovisual per evitar que puguin rebre ajudes les productores que tenen vincles estables amb els grans grups mediàtics del país, ja que consideren que amb el redactat presentat pel PSOE es desvirtua l’essència de la mesura. Els socialistes van afegir la seva esmena, pactada amb PP i Cs, al dictamen de la ponència de la norma, que es va aprovar la setmana passada en comissió.

Gabriel Rufián
El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián / ACN

Una paraula fa trontollar la llei de l’Audiovisual

Les productores petites denuncien que, només modificant una paraula redefineix el concepte de productor audiovisual, el PSOE ha obert la porta a les productores que depenen de plataformes i grans grups mediàtics. El text s’ha de votar aquesta tarda i, com és habitual en les últimes setmanes, el govern espanyol no té garantits els vots necessaris perquè la norma tiri endavant.

La redacció que proposen una definició clara de productor independent, que és “la persona física o jurídica, que no estigui vinculada de forma estable en una estratègia empresarial amb un o diversos prestadors del servei de comunicació audiovisual” i que “assumeix la iniciativa, la coordinació i el risc econòmic de la producció de programes o continguts audiovisuals, per iniciativa pròpia o per encàrrec, i a canvi d’una contraprestació els posa a disposició d’un prestador del servei de comunicació audiovisual”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Delfí Artós a maig 26, 2022 | 12:58
    Delfí Artós maig 26, 2022 | 12:58
    Ens cal més sentit d'estat. Què vol dir demanar "quotes" per la nostra llengua ? ´Què vol dir haver de demanar "sempre" ? La nostra llengua ha de tenir la mateixa consideració, respecte, autoestima, difusió, presència... que tenen les llengües neerlandesa, grega, sueca, finesa, danesa, txeca, eslovaca, eslovena, estoniana, hongaresa, letona, lituana, croata... i sense eixir d'Europa, gairebé tot està inventat, solament cal aplicar el sentit comú i el sentit d'estat. La resta, cornuts, pagar-los el beure i esperar que soni el flabiol espanyol sense so. Si no n'esteu convençuts guaiteu com tracten aquestes llengües suara esmentades les "plataformes" audiovisuals, els fabricants d'automòbils o les empreses farmacèutiques llurs prospectes de productes... Desperteu-vos !
  2. Icona del comentari de: tros de quoniam a maig 26, 2022 | 12:59
    tros de quoniam maig 26, 2022 | 12:59
    rufian ets més inútil, que una sola de la sabata. com et prenen el pel aquesta colla de sociates. Ja és hora, de que trenquis tots els pactes ... i que tu deixis la política
  3. Icona del comentari de: Joan de l'Os a maig 26, 2022 | 13:26
    Joan de l'Os maig 26, 2022 | 13:26
    Realment algú es creu que aquesta bravata és un fet noticiable i mereix un titular ? El periodisme crític no es capaç de distanciar-se ni que sigui un pam de la propaganda i sap veure que no hi ha res de consistent en aquesta declaració ? Ningú amb dos dits de seny de propis i estranys se l'ha pot prendre amb un mínim de seriositat, i tothom sap que es redueix a gesticulació teatral barata, totalment innòcua. Comèdia per anar tirant, autojustificar-se i omplir espai inútilment. Res es mourà, no fos cas que prenguessin mal i de veritat trontollés la menjadora socialista i republicana.
  4. Icona del comentari de: Al tonto del Rufián es fàcil engañarlo a maig 26, 2022 | 13:29
    Al tonto del Rufián es fàcil engañarlo maig 26, 2022 | 13:29
    España va a la seva, enganya, fa trampes, controla... Suposo Rufián que ho vas veient, contínuament et prenen per tonto. Ells són d'un altre món, ja han pactat amb les grans empreses. "Los catalanes no van a dar-se cuenta. Otras veces nos ha salido bien" . Rufián, altres cops t'has deixat enganyar i ja es pensen que ho poden fer sempre. "No se atrevirán a votar que no". D'Espanya no ens en podem fiar, són dolents i tramposos i sols van al dictat de les grans empreses, totes madrilenyes.
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 26, 2022 | 15:57
    Anònim maig 26, 2022 | 15:57
    Menys amenacés i més deixar caure aquest gobierno putañol de merda
  6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 26, 2022 | 16:10
    Pere Llimonera i Citronell maig 26, 2022 | 16:10
    Algunos se exaltan mucho, cuando el Catalán es perfecta y libremente usado en toda Catalunya... No se puede imponer una lengua a las Empresas, que se ocupan de hacer sus negocios y N0 de los mangoneos y adoctrinamientos de ciertos políticos a la población... El Catalán es respetado, usado y tiene su consideración en Catalunya pero N0 puede exigirse a las empresas que pierdan dinero en pos de dar mas relevancia aun a una lengua Regional... supongo que bastantes dineros les cuestan las traducciones y adaptaciones a la Lengua Mayoritaria, común y Oficial de la Nación, así como a otro puñado de lenguas internacionales; y como eso en todos los campos... Como se ve, que el supremacismo, totalitarismo y sectarismo N0 entiende de negocios; y los Negocios N0 entienden de supremacismos y totalitarismos (aunque los del 3%, SÍ que entienden... igual N0 lo he explicado bien)... Es lo mismo, seguro que todos los Demócratas me han entendido y muchos, aunque cada día menos, del fachorrerio supremacista, sectario y totalitario seguirán con sus mantras y fantasías, con que han sido adoctrinados... Apa, Bon dia!
  7. Icona del comentari de: Rosa a maig 26, 2022 | 16:26
    Rosa maig 26, 2022 | 16:26
    Amenaça, amenaça...ER sempre amenaça però no compleix mai. Ni les amenaces, ni els acords de govern, ni tant sols el que promet en el programa electoral. I encara hi ha rucs que els segueixen votant!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa