El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena es compromet amb els sindicats a “despartiditzar” la feina dels Mossos
  • CA

“Fora del debat partidista, que no polític“. Aquest és el mantra del nou responsable del departament d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha repetit des que en va prendre possessió del càrrec. Aquest migdia ho ha tornat a repetir davant un auditori difícil, en el congrés d’un dels sindicats majoritaris del cos de Mossos d’Esquadra, l’influent SAP FEPOL, celebrat a l’Hospitalet del Llobregat, un dels protagonistes del debat social i laboral de la policia. Elena s’ha compromès a “despartiditzar” el cos.

“Heu d’estar sota escrutini polític, no partidista”, ha aclarit Elena. Així mateix, el conseller ha emfatitzat que com a policia “heu patit, heu tingut soroll partidari, un excessiu escrutini permanent o atacs poderosos contra un determinat model policial”. Però també ha subratllat que cal “posar en valor” la feina dels Mossos per exemple en ordre públic que és un “difícil equilibri” entre “garantir el dret a mobilitzar-se i els drets de la resta de la gent que no es mobilitza”.

Per altra banda, el reelegit secretari general de SAP-FEPOL, Pere Garcia, ha exigit al conseller que digui “alt i clar” que “els Mossos no desnonen ningú, els Mossos no som responsables dels desnonaments”. Així mateix, que els Mossos tampoc no són responsables dels aldarulls perquè les unitats d’ordre públic no convoquen cap manifestació ni protesta. També han demanat que s’afanyi en el proper semestre a pactar la jubilació anticipada. Fins i tot, Garcia els ha demanat que vagin de la mà a Madrid amb el conseller d’Interior Navarrès. “Per nosaltres no serà”, ha contestat Elena.

També han inclòs entre les peticions, l’increment de la plantilla, la Fundació del cos, i el pla de l’acord signat el juliol de 2020, sobre el pla de carrera o la compensació de treball de dotze hores seguides en cap de setmana. La llista però ha estat amorosida per la voluntat expressada per Garcia “d’arribar a acords” tot i ser un sindicat dur. “Estem disposats a tenir el desgast que suposa signar un acord, però sí que exigim que es compleixin estrictament els acords”, ha conclòs Garcia davant el conseller i la resta de la direcció política de la conselleria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 11, 2021 | 14:12
    Ramon juny 11, 2021 | 14:12
    El partit d'aquest sociata (ERC odia qui no va ser botifler però té sempre les portes obertes a qui sí que acredita haver-ne set) va fer-li des del minut 1 tot el mal nacional i funcional possible i des de totes les perspectives al cos dels Mossos.
  2. Icona del comentari de: Joan Ignasi Elena, faci netega a juny 11, 2021 | 19:04
    Joan Ignasi Elena, faci netega juny 11, 2021 | 19:04
    Que aprenguin de Alemania, han desmantellat una unitat antiavalots, perquè hi havien grups de extrema dreta, Sr. Joan Ignasi Elena, Sr Trapero, Sr, Aragones, ens hi posem ja?, o esperem a que vagui a pitjor, a la BRIMO I ARRO esta ple de simpatitzans de VOX, tothom que conegui algu dins el cos, li confirmarà.
    • Icona del comentari de: Confonem les coses a juny 14, 2021 | 08:30
      Confonem les coses juny 14, 2021 | 08:30
      que siguin partidaris de Vox o no es una cosa que no li hauria d'importar massa, al cap i a la fi, ens agradi més o ens agradi menys, són partits polítics legals i tenen representació al congres del diputats. Així funciona la democràcia, on cadascú té les seves idees polítiques indiferentment de la feina que faci, sinó, parlaríem de feixisme, no creu? Que cadascú tingui les idees polítiques que vulgui mentre no em falti al respecte. Una cosa és ser partidari d'un grup polític determinat i l'altre ben diferent és fer apologia.
  3. Icona del comentari de: Llavors, doña Elena Francis .... a juny 12, 2021 | 09:23
    Llavors, doña Elena Francis .... juny 12, 2021 | 09:23
    .... foragitarà sense pietat al xiringuito cutre "mossos per la independència" que tant de mal fan al cos per fora i per dins, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa