El test d’antígens no revela si algú s’ha vacunat prèviament

El motiu pel qual Salvador Illa s’ha negat a fer-se la prova als debats no pot ser perquè ja hagi rebut les dosis del vaccí

Salvador Illa protagonitza des de fa dos dies una polèmica al voltant de la seva negativa a fer-se el test d’antigens als debats de TV3 i La Sexta. El candidat del PSC argumenta que el material sanitari és escàs i que els protocols sanitaris indiquen que només ens hem de fer proves d’aquest tipus quan patim símptomes de coronavirus o quan hem estat en contacte amb un positiu, dues condicions que Illa assegura que no s’han produït.

No obstant, les acusacions i insinuacions que ha rebut a les xarxes socials i també per part dels seus rivals el 14-F apunten que Illa podria haver-se negat a fer-se el test perquè ja hauria estat vacunat contra la malaltia i això es veuria reflectit en el test. Doncs no, si Illa ja s’hagués vacunat, això no sortiria indicat en el test d’antígens. El ‘Catalunya migdia’ de Catalunya Ràdio s’ha posat en contacte amb diversos professionals de la salut que han explicat que un test d’aquest tipus no detecta si algú ha estat vacunat o no, ja que només detecta si el virus està tenint activitat en aquell organisme en aquell mateix moment.

L’emissora ha contactat amb Júlia Blanco, cap del grup de Virologia i Immunologia Cel·lular de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa; Júlia Vergara-Alert, investigadora de l’IRTA-CReSA; i Salvador Macip, genetista i investigador de la Universitat de Leicester. Tots tres han insistit que només un test serològic podria detectar si algú té anticossos dins del seu organisme, que és precisament el que fa una vacuna.

Comentaris

    Jose 12/02/2021 10:05 am
    Este pájaro vive de servirse de la política, como todo político de derechas, reconocido por ellos mismos.

Nou comentari