El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El republicà Miquel Pueyo , nou paer en cap de Lleida

El republicà Miquel Pueyo ha estat investit paer en cap de Lleida per majoria absoluta de 15 vots amb els suports del seu grup, els 6 regidors de JxCat i els 2 del Comú. S’ha materialitzat així el pacte anunciat els darrers dies que tot apunta que culminarà amb un acord de govern entre ERC i JxCat i la possibilitat que hi entri també el Comú. S’acaben 40 anys de governs socialistes a l’Ajuntament de la capital del Segrià i Pueyo ha dit durant el seu discurs d’investidura que té l’objectiu de governar des de la ”centralitat” però per la defensa dels ”drets i les llibertats”. Pueyo també ha anunciat que el futur govern ”d’entesa” de la Paeria adoptarà mesures en relació als presos i exiliats i que també es crearà una comissió sobre l’1-O. El fins ara paer en cap, Fèlix Larrosa, ha reiterat la mà estesa cap al futur govern municipal sempre que es governi més enllà de les ideologies.

Miquel Pueyo ha començat el seu discurs d’investidura posant èmfasi en el fet que la seva etapa com alcalde coincideix amb el final del judici al procés, la qual cosa ha dit que suposarà que els propers mesos siguin ”incerts”, pendents de la sentència, tant a Catalunya, com a Madrid i al conjunt d’Europa. En aquest sentit, Pueyo s’ha preguntat sobre el futur en un marc on la política i la negociació han estat substituïdes per la via judicial. Pueyo ha remarcat que el ”suflé” que dona suport a la independència no ”s’evaporarà màgicament” de la mateixa manera que tampoc ho faran els catalans que només se senten espanyols. En aquesta línia, ha remarcat que el seu objectiu és governar des de la ”centralitat política” però per la defensa dels ”drets i les llibertats”, amb el compromís de ”fer política, parlar i escoltar a tothom”. 

Pueyo ha remarcat sentir-se satisfet se ser el primer alcalde republicà des de la Guerra Civil i ha assegurat assumir la responsabilitat amb voluntat d’oferir a tothom el mateix partint de la base que el 26-M es va votar un canvi a la Paeria i aquest ja està en marxa amb l’aspiració de treballar per una Lleida, propera, connectada, compromesa i justa. Finalment, Pueyo ha dit que espera que en els propers dies es configuri un ”govern d’entesa” i ha anunciat que es portaran al ple decisions sobre els presos i exiliats independentistes, amb ”transparència i valentia”. Així mateix, també ha assegurat que es crearà una comissió extraordinària per establir una ”narració objectiva” dels fets de l’1-O a la capital del Segrià i també per donar suport a les víctimes de la violència.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa