El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC s’ofereix a ERC, i els republicans apressen Junts a no esgotar terminis
  • CA

“Materialitzarem la victòria del 14F en vots i en escons”. Així ha repost el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i també candidat a la investidura, a l’acusació del líder del PSC, Salvador Illa de “no tenir credibilitat i d’haver perdut l’autoritat”. El PSC li ha retret que hagi passat ja per “tres fracassos”, “rellevar Torra i dues investidures fallides”, i tot seguit, s’ha ofert a ERC per fer “un govern d’esquerres”. Aragonès ha deixat clar a Illa que “no renunciarem al mandat de les urnes del 14F”. Abans, però, el diputat d’ERC Josep Maria Jové ha apressat Junts per Catalunya a “materialitzar immediatament” un pacte per posar en marxa el nou executiu: “No valen excusaes, no podem perdre més el temps, tenim pressa perquè és la pressa de la gent i el Govern ha de tenir les eienes per quan s’acabi l’estat d’alarma (9 de maig) i legislar per a la gent.”.

Jové també ha demanat a Junts que no jugui amb la data límit del 26 de maig: “Nosaltres no volem ni esgotar ni jugar amb els terminis, necessitem un acord ara, aquesta smetana millor que la que ve”, i adreçant-se al seu candidat, ha demanat un “Govern estable i fort, una majoria parlamentària i fixar les bases d’una estratègia independentista que ens porti definitivament a la república. Amb negociació quan calgui, amb embats democràtics quan sigui necessari”, ha sentenciat Jové.

En la resposta, Aragonès ha remarcat que “és necessària una investidura el més aviat possible, la necessitat és clara. Les eleccions van deixar clar que el país té una clara voluntat d’avançar en clau nacional, que tornin els exiilats i surtin els presis i també que el país avanci en clau de reconstrucció”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a abril 29, 2021 | 14:05
    d'on no n'hi ha no en raja abril 29, 2021 | 14:05
    a la delegación del psoe a Catalunya, fundadors del tripartido del 155, ni aigua Illa has passat a la història per ser l'irresponsable i incompetent i dimitit ministro de sanidad de españa, en plena pandèmia, dimitit per interessos partidistes, i com no per anar de bracet del miguel izeta a les manifestacions de la ultradreta
  2. Icona del comentari de: rd a abril 29, 2021 | 14:19
    rd abril 29, 2021 | 14:19
    erñ botiflers
  3. Icona del comentari de: Pau a abril 29, 2021 | 14:21
    Pau abril 29, 2021 | 14:21
    Si els del 155 s'ofereixen a ERC, ja esta tot dit, no cal dir que son els de erc
    • Icona del comentari de: joanka a abril 29, 2021 | 15:41
      joanka abril 29, 2021 | 15:41
      Els partits colonialistes tenen un costum molt arraigat de complir el mandat de les urnes i les lleis només quan els vonvé. Ara bé quan no guanyen .. les urnes no serveixen k les lleis les afinen i si són tractats signats amb països democràtic simplement els ugnoren o incompleixen. Es la manera de ser espanyola.
  4. Icona del comentari de: fideli a abril 29, 2021 | 16:02
    fideli abril 29, 2021 | 16:02
    govern de rendició? no, no i no....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa