El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC exigeix que s’escolaritzi els alumnes en la seva "llengua habitual"
  • CA

El secretari general del PPC, Jordi Cornet, ha exigit avui a la Generalitat que “compleixi la llei i permeti l’escolarització dels alumnes en la seva llengua habitual”. Cornet ha fet aquestes declaracions després que s’hagi fet públic que el Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el 2004 el va instar a preguntar als pares dels alumnes per la seva llengua habitual “a fi de fer efectiu el seu dret a rebre el primer ensenyament en aquesta llengua”.

Això no obstant, Cornet considera que la sentència del Tribunal Suprem “posa en evidència que la Generalitat incompleix la Llei de Política Lingüística en no permetre que els pares escolaritzin els seus fills en Infantil i Primària en la seva primera llengua d’ús habitual”.

En aquest sentit, el secretari general del PPC ha denunciat la “hipocresia” del Govern de la Generalitat, que “demana el compliment de lleis com l’Estatut, que té diversos recursos pendents en el Tribunal Constitucional i, simultàniament, incompleix reiteradament una llei aprovada pel mateix Parlament de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa