El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP treu l’espantall del tripartit i s’erigeix per fer d’Illa el Patxi López català

El PP Català plora quan mira les enquestes. De tota manera, les llàgrimes li permeten veure algun bri de sol. Així els seus spin doctors alimenten la via basca. És a dir, l’acord entre socialistes i populars que va fer possible investir lehendakari Patxi López l’any 2009, després d’una duríssima campanya amb il·legalització de candidatures incloses. Per això, un dels mantres de la campanya del candidat Alejandro Fernández és que els socialistes no tinguin la clau de la governabilitat. D’aquesta manera, justifica que el PP sigui una vàlvula de seguretat per convertir Salvador Illa en el Patxi López català. Així ho ha tornat a remarcat Fernández, en l’acte d’aquest migdia a Barcelona, on ha estat acompanyat de Teodoro García Egea, secretari general del PP, José Luis Almeida, alcalde de Madrid i Josep Bou, regidor del PP a Barcelona.

“Aquí no hi ha canvi que valgui en què el PSC tingui la clau, perquè sempre que ha tingut la clau ha pactat amb ERC allà on ha pogut”, ha advertit. “És l’aliança de la supervivència de Pedro Sánchez”, ha sentenciat. “És l’aliança de 40 ajuntaments governats ara mateix pel separatisme a Catalunya, és l’aliança que impedeix governar a un govern constitucionalista a Castelldefels i a Badalona on l’Illa va enviar a passeig al PP i no va voler tancar un acord constitucionalista i per la llibertat”, ha afegit.

Amb aquest raonament”, omés amb un Partit Popular fort, que tingui la clau de l’canvi, com la vam tenir al País Basc quan es va produir l’alternança i com la vam tenir a Andalusia, liderant el canvi, aquest canvi serà possible”. “Si la clau de l’canvi la té el PSC ens haurem d’atenir a un nou tripartit d’esquerres que aprofundirà en els conflictes que ens han portat, des del separatisme, a aquesta situació”, ha ressaltat. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 06, 2021 | 16:42
  Ricard febrer 06, 2021 | 16:42
  Desesperació pepera.
 2. Icona del comentari de: Ramon a febrer 06, 2021 | 16:43
  Ramon febrer 06, 2021 | 16:43
  Que molt vot tavernari se'n vagi a Vox ens convé. En principi ens afavoreix, per diverses raons.
 3. Icona del comentari de: Sisco a febrer 06, 2021 | 17:18
  Sisco febrer 06, 2021 | 17:18
  Veig que Catalunya es súper important per Espanya, aquí participa a la campanya fins el "Tato" no teniu prous problemes a les vostres comunitats autònomes que heu de venir amb manada a tocar allò que no sona. Apa bon vent i tots cap a casa que aquí ningú us ha cridat.
 4. Icona del comentari de: RAMON A a febrer 06, 2021 | 17:28
  RAMON A febrer 06, 2021 | 17:28
  Ja tenim la tropa borbonica a veure en quin pais estan
 5. Icona del comentari de: Fu man Txu a febrer 06, 2021 | 18:29
  Fu man Txu febrer 06, 2021 | 18:29
  VOX, PP i C´s son partits xenofobs i supremacistes perque volen liquidar un poble, una llengua i una cultura: CATALUNYA. A la Catalunya independents tots 3 partits han de ser ilegalitzats.
  65
  Icona de dislike al comentari de: Fu man Txu a febrer 06, 2021 | 18:29 61
  Respon
  • Icona del comentari de: Ricard a febrer 06, 2021 | 19:11
   Ricard febrer 06, 2021 | 19:11
   La qüestió és si el PSC està derivant cap al mateix. Les polítiques castellanitzadores no són exclusives dels partits esmentats. De facto la castellanització es a la base de la unitat de l'estat. I ara per ara el PSC no la discuteix, si no que la fomenta, mentre que la seva inacció en la naturalització del català i l'aranès és absoluta. Així doncs de facto el PSC actua igual que els partits que esmenta, i desgraciadament els comuns també. Ens fan sentir estrangers a l'estat, agradi o no. Qualsevol funcionari pot agredir les nostres llengües sense cap sanció. Les lleis estatals obvien qualsevol llengua que no sigui la imperial castellana, que sempre denominen expressament espanyol. Es la lamentable realitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa