El PNB creu que els indults són un “bon i necessari punt de partida” per iniciar el diàleg entre governs

Ortuzar demana a l'Estat que reconegui Catalunya i Euskadi com a nacions

El president de l’EAJ-PNB, Andoni Ortuzar, ha demanat a l’estat espanyol que reconegui Catalunya i Euskadi com a nacions i que estableixi un sistema de garanties perquè en cas de conflicte “es resolgui a través del diàleg i des del respecte”. “Quan hi ha hagut conflicte sempre ha manat l’Estat i la resposta mitjançant la judicialització ha estat dolenta”, ha apuntat Ortuzar en una entrevista a Euskadi Irratia. Aquestes serien dues de les tres propostes que exigeix el líder basc, que també sol·licita la “bilateralitat” perquè les dues parts “han d’estar al mateix nivell”. D’altra banda, ha valorat els indults als presos polítics com un “bon i necessari punt de partida” per iniciar el diàleg entre els dos governs.

“Per començar aquest procés, està bé treure la gent de la presó i que els polítics estiguin lliures”, ha declarat el president de l’EAJ-PNB. Ortuzar ha explicat que ha estat en contacte amb diversos dels líders indultats i ha mostrat la seva “alegria”, tot i que ha expressat “dubtes” sobre el futur.

En aquest sentit, ha subratllat la “total legitimitat” dels polítics independentistes en defensar l’autodeterminació, la independència i l’amnistia, que ha descrit com a “metes finals”. “Es poden aconseguir amb una gradualització amb la que es poden fer avenços, tant en el seu cas com en el nostre”, ha apuntat.

Comentaris

    Ricard 24/06/2021 6:35 pm
    Per què no callen els bascos? Qui els ha demanat l'opinió? Que s'ocupin de les seves coses.

Nou comentari