El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge del Volhov obre una peça separada pel cas de Villa Bugatti que implica Vendrell

Peça separada número 5. Un altre desglòs del sumari de l’Operació Volhov que instrueix el jutjat 1 de Barcelona, amb el magistrat Joaquín Aguirre de titular. El jutge ha decidit obrir una nova carpeta arran del cas de Villa Bugatti, el cas d’una virtual modificació urbanística de Cabrera de Mar (Maresme), que hauria proposat el dirigent històric d’ERC Xavier Vendrell per a la construcció d’una escola d’ensenyament especial. Una proposta que es va descobrir arran de les trucades telefòniques interceptades.

La peça s’obre arran de l’atestat 2021-701743-0020 de la Guàrdia Civil, que analitza el Pla d’Ordenació Urbà del sector que afectava el restaurant Villa Bugatti, ara ja tancat. De fet, l’informe policial és l’únic argument en la interlocutòria del jutge Aguirre, a la qual ha tingut accés El Món. L’informe de la Guàrdia Civil també demana al jutge interrogar, a banda de Vendrell, sis persones més, entre les quals, Albert Castellanos, secretari general de Vicepresidència de la Generalitat; l’alcalde de Cabrera de Mar Jordi Mir; el seu regidor d’Urbanisme, Enric Mir, i l’arquitecte municipal Ramon Vila. La conclusió dels investigadors és que Vendrell va influir en els representants polítics i els funcionaris per tal de fer una modificació puntual de Pla d’Ordenació per tal que la fundació Brot pogués projectar una nova escola.

La part de la interlocturòia que decideix una nova peça separada/QS

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Manel a abril 27, 2021 | 09:49
  Manel abril 27, 2021 | 09:49
  Deu ser una escola en catala i per indepes. Si no no tecsentit empeitar algu per voler fer una escola
 2. Icona del comentari de: Juli Vert a abril 27, 2021 | 10:03
  Juli Vert abril 27, 2021 | 10:03
  "De nou la base es un atestat de la Guardia Civil" Sort que la benemèrita fa la feina de perseguir als mafiosos del entotn del govern sino ho tindríem pelut, estqn massa acostumats a omplirse les butxaques sense cap problema Aquest titular torna a ser tendencios i manipulador. Apa, hiperventilats, podeu continuar pmplint les butxaques dels voatres herois. Dona clar, si fos pee els pol
 3. Icona del comentari de: Jordi a abril 27, 2021 | 11:07
  Jordi abril 27, 2021 | 11:07
  Sort que els neardentals no parlaven en català, doncs segur que la Chústizia del espanyols aniria rebuscant fins arribar-hi. Això que puguin fer President de la Generalitat al Molt Moderat i esmaperdut Aragonès, tindrà un preu per als sospitosos de col·laboració independentista. Sobre tot dels que militaven a ERC quan encara era independentista i amb pretencions d'insumissió.
 4. Icona del comentari de: Joan de Canyamars a abril 27, 2021 | 14:01
  Joan de Canyamars abril 27, 2021 | 14:01
  De modificacions puntuals de tota mena, urbanístiques, de pressupost, etc. Als ajuntaments son força habituals i lògicament, les propostes han de passar per els regidors del ram, els alcaldes i els tècnics municipal, evidentment la proposta surt d'algú que pensa que pot ser un a bona idea. Fins aqui normal. El procediment ha de seguir una seria de requisits legals i al final tot el consistori l'ha d'aprovar i remetre la proposta i votada a els serveis urbanístics de la Generalitat per ser revisat i/o proposant modificacions o, fins hi tot, pot ser rebutjat. Trèieu les vostres conclusions del cas.
 5. Icona del comentari de: JordiP a abril 28, 2021 | 10:05
  JordiP abril 28, 2021 | 10:05
  L'ombra de Tàcito és allargada. I és curiós que quedin jutges que acceptin els suggeriments de enjuiciament que racomanen aquests atestats. Llur credibilitat ha volat al cel com el virgo de la Vicenteta. No sé com els jutges, especialment aquest del 13, s'arrisquen a veure's en vinyetes humorístiques. Ppdem suposar que el que fan és repartir llenya a tort i a dret als indepes: curriculum per a aconseguir el seu trasllat al seu poble, que és el seu objectiu natural. Alternar amb l'alcalde, el cacic, el sergent de la GC i el farmacèutic o ascendir a la cúpla del CGPJ.
 6. Icona del comentari de: Josep M. a abril 29, 2021 | 17:02
  Josep M. abril 29, 2021 | 17:02
  La vacuna "la Moderna" la possen els jutges del TSJC i d'infermeres els de Vox ? i a Madriz, com s'ho fan ? Potser no els calen vacunes, els liquiden directament, oi Ayuso ? Si a España hi ha molt mar, per això hi han tants "golfos".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa