El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge certifica que Villarejo treballava com a “agent encobert” de la seguretat de l’Estat
  • CA

Al CNI li ha sortit el tret per la culata. La decisió del magistrat Jesús de Jesús Sánchez, titular del jutjat número 18 de Madrid, d’absoldre el comissari jubilat i empresonat José Manuel Villarejo deixa pal·lesa la condició amb què treballava per a l’Estat. Més enllà que el Centre Nacional d’Intel·ligència, i el seu exdirector, el general Félix Sanz Roldán, ha estat derrotat en una causa per denúncia falsa i injúries, la justícia reconeix de manera oberta que Villarejo treballava a les ordres de la “Secretaria d’Estat de Seguretat” com a “agent encobert”.

En concret la resolució centra la pilota en la publicació d’una fotografia al diari El País el maig del 2017 en què es pot veure el comissari Villarejo amb el comissari José Luis Olivera, quan era el director el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, (CITCO), baixant d’un avió a l’aeroport de Melilla. Una fotografia que, segons les acusacions de Villarejo, va filtrar el Centre Nacional d’Intel·ligència, cosa que va denunciar davant l’Audiència Nacional ,que va arxivar el cas. Davant l’arxivament, el CNI, a través de l’advocacia de l’Estat i esperonat per l’aleshores director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Fèlix Sanz Roldán, va querellar-se contra Villarejo per injúries i denúncia falsa.

Però ara el jutge, a més d’absoldre el comissari, posa els punts sobre les is. Fins i tot, gosa recordar que el CNI no és “assimilable a exèrcits ni cossos ni forces de seguretat”. Ara bé, el jutge es preocupa i molt de deixar pal·lès en quina condició treballava Villarejo com a policia. Així, reflecteix el testimoni d’Olivera amb què considera que “queda acreditat que la fotografia va ser feta quan el propi senyor Olivera i Villarejo baixaven d’un avió a l’aeroport de Melilla en el context d’una operació secreta tendent a assolir una infiltració en grups terroristes gihadistes”.

El testimoni senyor Olivera”, continua el jutge, no ha pogut ser més explícit en les seves respostes donat el caràcter de secret oficial d’aquesta operació, però en qualsevol cas ha confirmat la finalitat essencial del viatge, que estava autoritzat pel secretari d’Estat d’Interior i que Villarejo va ser un dels assistents. “L’acusat no va inventar l’operació secreta, ni el seu caràcter d’agent encobert per així justificar la seva denúncia i el conjunt de les seves imputacions, sinó que aquestes informacions són certes”, conclou. D’aquesta manera, el magistrat estampa en una resolució judicial contra el CNI la reivindicació de Villarejo, segons el qual que les seves activitats clandestines o encobertes estaven a les ordres de la Secretaria d’Estat de Seguretat.

La resolució judicial força explícita en les tasques de Villarejo
Més notícies
Villarejo en un moment de la seva declaració
Villarejo derrota el CNI: absolt
Notícia: Villarejo derrota el CNI: absolt
Comparteix
El jutge entén que no va injuriar ningú per denunciar les pressions dels serveis secrets a l'amant del rei emèrit
Una carpeta del CNI, a mans del seu exdirector Fèlix Sanz Roldán
El jutge envia al CNI “secrets” sobre gihadisme de Villarejo després de la seva declaració sobre el 17A
Notícia: El jutge envia al CNI “secrets” sobre gihadisme de Villarejo després de la seva declaració sobre el 17A
Comparteix
García Castellón remet una sèrie de documents del comissari jubilat i empresonat per sotmetre’ls a la llei de secrets oficials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa