El Govern reactiva el dispositiu per celebrar les eleccions el 14F

L'Executiu presentarà dijous al·legacions contra la decisió del TSJC

El Govern ha reactivat de forma provisional aquest dimarts el dispositiu perquè es puguin celebrar les eleccoins el 14-F després de la suspensió per part del Tribunal de Superior de Justicia (TSJC) del decret que havia servit per ajornar-les. El conseller d’Acció Exterior, Relacions institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que ja es poden escollir els membres de les meses electorals. “Des d’aquest moment ens posem a treballar de forma provisional per donar certeses a la ciutadania i per un exercici de responsabilitat”.

Solé ha defensat que el decret que es va aprovar divendres té “un fonament jurídic robust” i que la decisió anteposava “els interessos sanitaris” de manera que “qui hagi posat altres interssos per davant ho haurà d’explicar molt bé”.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern “no comparteix la decisió” del TSJC “atès que la decisió de posposar respon a un criteri  sanitari i epidemiològic plenament vigent a dia d’avui”.

Es presentaran al·legacions dijous

Budó ha afirmat que el Govern ha constatat que “les circumstàncies impedeixen el procés electoral en llibertat, dificultant tant la campanya com la jornada de les votacions”. La portaveu ha avançat que el Govern defensarà la seva posició amb les al·legacions que presentarà dijous davant del TSJC.

La portaveu ha afegit que la decisió d’ajornar les eleccions “té una base jurídica sòlida” i ha manifestat que el Govern està convençut que podrà argumentar i defensar el decret aprovat divendres.

La Generalitat, ha seguit Budó, demana al TSJC “la màxima celeritat per resoldre tots els recursos presentats” perquè “cada dia que passa s’endarrereixen els tràmits que s’han de fer per les eleccions”.

El Govern ha volgut remacar que l’ajornament es va decidir per unanimitat entre tots els partits polítics i ha recordat que a causa de la pandèmia milers de persones es veuran impedides per votar.

Tant Solé com Budó han defensat que el decret estava ben fet des del punt de vista de la “seguretat jurídica” i han recordat que el tribunal encara no ha valorat el fons dels recursos i que simplement ha acceptat les mesures cautelaríssimes.

La reactivació de les eleccions podria implicar també fer una despesa econòmica que podria ser en va si finalment se suspenen.

La portaveu del Govern ha defensat a més que el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, a causa de la inhabilitació del prseident Quim Torra té la potestat per convocar unes noves eleccions. Budó ha dit que aquest aspecte està “estudiat” per part del Govern.

Pel que fa a la data del 30 de maig, Budó ha dit que és una data fixada després d’un informe del Departament de Salut i d’acord amb una previsió sobre les dades epidemiològiques. En canvi, alguns experts crítics amb el Govern han advertit que al maig es podria està passant per una quarta onada.

Comentaris

  Votar la candidatura que més fot l’unionisme 19/01/2021 9:37 pm
  La gentola del PPSOE decideix quan hem de votar, qui té dret a ser candidat i qui no, suspendre els escollits que no els agraden, inhabilitar i o engarjolar presidents del Govern i del Parlament, quines coses s'hi poden discutir i quines no, etc. Per tant, tot el que podem fer és votar la candidatura que més els emprenya i que, a més, és la candidatura del President legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, hem de votar JUNTS.
  Algu ho tenia que dir... 19/01/2021 6:49 pm
  No cal ser metge, ni jutge per entendre que es millor esperar una mica a que hi hagi mes gent vacunada per fer unes eleccions. Per assesins no s'haurien de jutjar a aquests jutges?
   Llengua 20/01/2021 12:42 pm
   Assassins.
   Llengua 20/01/2021 12:37 pm
   Algú ho havia de dir.
  Amb l'ull apretat. 19/01/2021 6:40 pm
  Quines ganes de que es facin el més aviat possible i que saltin d'una vegada aquests impresentables de erc. No valen res per a governar, solament per a tàctiques de partit i per estar a la poltrona.
  Amb l'ull apretat. 19/01/2021 6:39 pm
  Inútils. Quines ganes de que es facin el més aviat possible i que saltin d'una vegada aquests impresentables de erc. No valen res per a governar, solament per a tàctiques de partit i per estar a la poltrona.
  Luisnomeacuerdo 19/01/2021 6:24 pm
  Pandilla de moñas, echamos de menos al bocachanclas que seguro que lo primero que diría era que no iba a obedecer hasta que le apretaban un poco y se le descolocaba la dentadura mohosa y se cagaba encima como buen lazinazi.
   Peter smich 19/01/2021 9:23 pm
   A person as crazy as you doesn't deserve to be Spanish is a shame for Spain. You're stupid person loisno remember.

Nou comentari