El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol creu que hi ha alternatives al toc de queda
  • CA

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha mostrat “màxim respecte” a la decisió del Govern d’endurir restriccions per Nadal, però ha evitat respondre si considera que s’han d’aplicar al conjunt de l’Estat espanyol tal com demana el president de la Generalitat, Pere Aragonès. L’executiu de Pedro Sánchez no ha volgut fixar un posicionament el dia abans de la Conferència de Presidents, que es reuneix dimecres a la tarda per abordar la situació de la covid-19. En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Rodríguez ha explicat que el govern espanyol escoltarà les propostes de totes les autonomies i vol cercar un “mínim comú denominador”.

Rodríguez ha remarcat que la resposta que donin les administracions estarà guiada per la “prudència”. La portaveu del govern espanyol ha subratllat que la situació “no és igual” a la de l’any passat, informa l’agència ACN. “Estem més preparats i tenim més experiència” i això propicia que es puguin “adoptar mesures diferents”, ha dit Rodríguez. La portaveu del govern espanyol ha negat que s’arribi tard, ja que ha subratllat que les administracions no han deixat de treballar i fa cinc setmanes no es coneixia la variant òmicron.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les restriccions per frenar la Covid aquest dimarts en una compareixença al Palau de la Generalitat: “Són mesures dures, que no desitjàvem, que ens dol profundament aplicar-les, però que són imprescindibles i raonables davant la situació en la qual ens trobem”. Aragonès ha basat les mesures en l’entrada de la nova variant Òmicron i el fet que les vacunes no protegeixen del tot. “Encara som molt vulnerables”, ha remarcat el president del Govern.

Aragonès ha dit que no es pot esperar a dimecres per decidir mesures i que ningú els pot acusar d’anar tard perquè han pres mesures d’acord amb l’evidència científica. “La pandèmia no és competència només de la Generalitat de Catalunya, és competència de tots i totes i cal que totes les institucions actuïn amb la màxima implicació”, ha dit Aragonès, en referència a la conferència de presidents convocada per demà pel president espanyol, Pedro Sánchez. Aragonès ha rebutjat demanar demà un altre estat d’alarma, però sí mesures de suport econòmic i més agilitat a l’hora de prendre-les.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juli Verd i Parsley a desembre 21, 2021 | 16:39
    Juli Verd i Parsley desembre 21, 2021 | 16:39
    Sí, hi ha alternatives, com ara el lockdown...
  2. Icona del comentari de: Veritat sempre a desembre 21, 2021 | 17:31
    Veritat sempre desembre 21, 2021 | 17:31
    Això ho podeu explicar als centres sanitaris, quina poca responsabilitat.
  3. Icona del comentari de: Més papistes que el Papa. a desembre 21, 2021 | 17:49
    Més papistes que el Papa. desembre 21, 2021 | 17:49
    L'alternativa és dir la veritat. Que l'augment de contagis no implica cap emergència quan més del 99% o són asimptomàtics o molt lleus.
  4. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a desembre 21, 2021 | 17:57
    Dani_Andreuenc desembre 21, 2021 | 17:57
    No falla. Es que no falla. "Estem més preparats...tenim més experiència". I com a plat estrella, respecten les decisions de la Generalitat pero no els semblen adecuades. Sumant que els feixistes de VOCs i els de Cs ja diuen el que diuen, veurem en que acaba tot això. A mi no m' agraden els tocs de queda de matinada però prefereixo això a que em tanquin a casa. Pero tots aquests volen més morts, tot val si es per dur la contra a la Generaitat. I això que ara la duu un escolanet submis. Fart. Fart estic de tot això!
  5. Icona del comentari de: Núria a desembre 21, 2021 | 23:22
    Núria desembre 21, 2021 | 23:22
    Govern, es especial Aragonès i ER. Heu rebaixat tant Catalunya, que assistireu, de nou, a la reunió de presidents de CA. Poc a pov us aneu carregant tot el que vam anar guanyant amb els anys. Sou uns miserables, per mi, pitjor que els espanyols. No veig mai la tv, cap cadena, i l'altre dia vaig sentir el Sol ql faqs i no m'ho podia creure. Quina escòria vomitant odi. Què heu fet amb Er? Què heu fet amb Catalunya desgraciats
  6. Icona del comentari de: Militant ERC a desembre 22, 2021 | 06:29
    Militant ERC desembre 22, 2021 | 06:29
    Sera una negociacio dura, ho tornarem a fer, ens tenen por perque Europa ens mira, aconsseguirem el toc de queda o ho portarem a les Nacions Unides.
  7. Icona del comentari de: Tano a desembre 22, 2021 | 06:39
    Tano desembre 22, 2021 | 06:39
    A mi el que diguin aquí al costat, per un forat m'entra, per l'altre em surt, i per l'altre em fa tururut.
  8. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 22, 2021 | 08:12
    ciutadà desembre 22, 2021 | 08:12
    I jo, que no sóc el govern d'Espanya, també ho crec.
  9. Icona del comentari de: A l'aguait a desembre 22, 2021 | 18:02
    A l'aguait desembre 22, 2021 | 18:02
    Les alternatives, primer que les provin a madrid, i si són tan bones com diuen ja les provarem aquí . . . . .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa