El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos mossos, tres anys de presó i una prova de descàrrec finalment admesa: judici als escortes de Puigdemont
  • CA

Aquest dimarts comença l’enèsim judici de la biosfera de la repressió al Procés. Els mossos Carlos i Xavier seuran al banc dels acusats del jutjat penal 1 de l’Audiència Nacional. La seva acusació és d’encobriment, per la qual la fiscalia demana 3 anys de presó. Els fets al·legats per l’acusació és que acompanyaven al president Carles Puigdemont quan el 25 de març de 2018 va ser detingut a Alemanya. Només aquest fet és per a la fiscalia prou motiu per inhabilitar-los com a servidors públics i fer-los entrar a la garjola. El seu relat és que sabien que Puigdemont tenia una ordre de detenció.

Però, sortosament, el relat ha variat just abans d’iniciar-se la vista oral. Finalment, el jutge ha admès una prova que va necessitar fins a tres recursos perquè fos admesa i transcrita als escrits d’instrucció i de qualificació provisional del ministeri fiscal. En concret, un correu electrònic remès el 24 de març del mateix any per part de l’advocat de Puigdemont a Bèlgica, Paul Bekaert, amb què anunciava a la Fiscalia belga que el seu client, havent tingut coneixement de l’ordre de detenció emesa pel Tribunal Suprem, es posava a disposició de la justícia.

Fins la darrera interlocutòria del jutge no s’ha admès la prova, que tot i estar incorporada al sumari, era expressament ignorada per l’instructor i el fiscal encarregat del cas. Aquest document constata que Puigdemont no tenia pas cap intenció d’esquivar l’euroordre i, per tant, no hi hauria cap delicte, i si no hi ha delicte, tampoc es pot encobrir. La defensa, dirigida per Cristóbal Limón, ara respira més tranquil·la a la vista del canvi que suposa l’admissió d’aquesta prova.

El judici que avui s’enceta és previst que s’allargui fins a final de setmana tot i que, els testimonis més mediàtics han caigut. Sis policies nacionals del servei d’Informació, el cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay i l’intendent Miquel Justo Medrano seran els testimonis claus del judici. També s’ha fet estrany el silenci dels sindicats majoritaris respecte aquest cas, quan aquestes organitzacions sempre defensen els agents quan trepitgen una sala de vistes. El president Puigdemont s’ha solidaritzat amb els dos acusats aquest matí via Twitter.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martí a juliol 06, 2021 | 10:21
    Martí juliol 06, 2021 | 10:21
    I qui investiga als jutges espnyols? La justícia espanyola està plena de mafiosos. De justa no té res. Impossible fiar-se de tots aquests corruptes
    • Icona del comentari de: Un Dragó a juliol 06, 2021 | 11:25
      Un Dragó juliol 06, 2021 | 11:25
      Aquests dos són una vergonya per a la professió, no són policies, són activistes a les ordres de Puigdemont. Espero que els condemnin i al carrer
      • Icona del comentari de: Vaja: Dragó! Una prova més! a juliol 06, 2021 | 12:14
        Vaja: Dragó! Una prova més! juliol 06, 2021 | 12:14
        Cada cop queda més evident per què els BRIMO són tant miserables. I és que si no tens manera de saber qui és el teu pare ha de ser molt trist i et deu marcar la vida de tal manera que ets capaç d'atonyinar a la pròpia mare (total, si no ha gastat mai calces i tot el dia dia va amb la botella...)
  2. Icona del comentari de: Colaboradores golpistas a juliol 06, 2021 | 11:37
    Colaboradores golpistas juliol 06, 2021 | 11:37
    Prisión e inhabilitación ; vulgares delincuentes.
  3. Icona del comentari de: Manel a juliol 06, 2021 | 12:22
    Manel juliol 06, 2021 | 12:22
    En sortiran lliures com el Major Trapero, un desperdici de diners per als espanyols.
  4. Icona del comentari de: Carles a juliol 06, 2021 | 20:47
    Carles juliol 06, 2021 | 20:47
    Els sindicats policials es cobreixen de glòria. Com sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa