Delgado envia el fiscal dels presos polítics a vigilar narcos a Gibraltar

La decisió cau com un gerro d'aigua freda a la Fiscalia del Suprem

Javier Zaragoza va ser el gran protagonista del judici del Procés al Tribunal Suprem. El veterà fiscal que provenia de l ‘Audiència Nacional va dirigir l’acusació contra els presos polítics. De fet, va ser l’autor de la instrucció que ordenava que les investigacions per rebel·lió o sedició s’havien de dirigir a l’Audiència Nacional. Una decisió que després ha servit per negar l’extradició dels exiliats atès que la justícia belga considera que s’han vulnerat els drets a un jutge predeterminat per llei.

Ara, Zaragoza tindrà més feina que perseguir independentistes. La Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, va dictar un decret el passat 18 de febrer, pel que li “encomanava de manera directa funcions de reforç en matèria de lluita contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals al camp de Gibraltar”. Una autèntica zona calenta de les màfies dedicades al subministrament i distribució de la droga.

Zaragoza serà el fiscal delegat en “cooperació i sense menysteniment de les funcions que tenen en aquestes funcions la Fiscalia Especial Antidrogra i les fiscalies territorials de zona, amb qui haurà de mantenir necessària coordinació”. Des de la Fiscalia General de l’Estat asseguren a El Món que malgrat aquest nou destí Zaragoza “continuarà fent compatibles les seves tasques a la Fiscalia del Tribunal Suprem”. L’increment de tasques a Zaragoza en una zona d’intensa conflictivitat no ha caigut gairebé al cor de la poderosa fiscalia del Tribunal Suprem que ha arrufat el nas davant la decisió.

Comentaris

  Josep M. 24/02/2021 12:44 pm
  A cada puerco le llega su San Martín !! ó, Tal faràs, tal trobaràs, impresentable i prevaricador fiscal franquista. !!
  Marcel Gallego 23/02/2021 11:45 pm
  En castellà: Vete a hacer gárgaras con tachuelas
  Marcel 23/02/2021 11:44 pm
  En castellà: Vete a hacer gárgaras con tachuelas.
  Ferran 23/02/2021 7:05 pm
  Unos pasitos,cruza el estrecho y se podría adentrar en el Sáhara a contar dunas y ver cómo se mueven...hasta el fin de los siglos.
  Ton 23/02/2021 6:57 pm
  Bon vent i barca nova. A fer punyetes.

Nou comentari