El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP votarà contra el decret de renovables que posa el territori “en peu de guerra”
  • CA

La CUP votarà en contra de convalidar el decret del Govern d’acceleració del desplegament d’energies renovables, que es debatrà i votarà aquest dimecres en el ple del Parlament, perquè consideren que “cau en els mateixos errors que l’anterior”. En un comunicat aquest dilluns, la formació anticapitalista ha criticat que aquest decret “òbvia una planificació territorial ben feta, que permeti dur a terme una transició energètica d’acord amb les directrius de la Llei de Canvi Climàtic”.

Els cupaires aposten per un model d’implantació de renovables al territori que es faci “de manera democràtica, distribuïda i territorialment cohesionada”, i han lamentat que el Govern no hagi recollit en el decret la posició del territori i les entitats ecologistes. El diputat de la CUP Dani Cornellà ha assegurat que aquest decret ha posat “en peu de guerra” el territori, fins i tot municipis amb alcaldies dels partits del Govern, i a les entitats ecologistes. A banda, Cornellà ha criticat el decret perquè considera que “dóna carta blanca als oligopolis energètics”.

La CUP exigeix més protecció del territori, participació local i una planificació global davant una crisi climàtica, energètica i les “pràctiques mafioses de les elèctriques”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 30, 2021 | 08:53
    Ricard novembre 30, 2021 | 08:53
    Esperem que algun dia recolzin alguna cosa.
  2. Icona del comentari de: Català a novembre 30, 2021 | 09:13
    Català novembre 30, 2021 | 09:13
    No, Ricard. No recolzaan mai res perque son anti-tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa