El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP colla i presenta una resolució per retirar les acusacions particulars de la Generalitat

La CUP ha registrat una proposta de resolució pel debat de política general que s’està celebrant al Parlament amb què farà posicionar ERC i Junts sobre la retirada de les acusacions particulars de la Generalitat i mostrar el suport als represaliats com els acusats en l’operació Judes. Un dels punts més polèmics de l’acció de Govern que ha obert una crisi dins els serveis jurídics de la Generalitat i entre funcionaris i polítics, com s’està vivint en el cas de Marcel Vivet. En la jornada de dijous del debat, Junts i ERC s’hauran de posicionar clarament a través del seu vot per constatar la voluntat de canvi sobre la defensa dels funcionaris policials.

Segons el text, al que ha tingut accés El Món, els cupaires demanen que el Parlament de Catalunya es comprometi “a donar tot el suport necessari a totes les persones represaliades per motius polítics arreu dels Països Catalans i insta el Govern de la Generalitat a què ho faci també (en especial a les 13 persones represaliades en el cas “23S” per la gravetat de les acusacions que pateixen)“.

La resolució emmarca la petició en què “milers de persones han patit la la repressió pel seu compromís polític arreu dels Països Catalans en els darrers mesos”. “Malauradament les institucions i el Govern de Catalunya no han estat en molts casos a l’alçada de les circumstàncies i no només s’han posat de perfil davant la repressió sinó que sovint han actuat de corretja de transmissió de la repressió contra l’independentisme i els moviments populars”, acusa el document. “És necessari doncs”, continua, “un gir de 180 graus en el paper de la Generalitat i el Govern de Catalunya davant la repressió”. “Cal que estiguin de forma clara i contundent del costat de la gent represaliades sense matisos ni fissures”, etziben els cupaires. “Així, Parlament i Govern faran tot allò que sigui possible i necessari per donar suport tant a qui pateix la repressió com als seus entorns polítics, socials i familiars així com a la seva defensa jurídica i política“, afegeix.

En aquesta línia, la resolució es concentra en dos punts. Primer en què el Parlament de Catalunya “insta el Govern de la Generalitat a retirar totes les acusacions particulars contra manifestants i activistes polítics” i “deixar d’aplicar la Llei 24/2015 (Llei Mordassa)”. Així mateix, l’esquerra independentista esperona al Parlament de Catalunya a què es comprometi “a donar tot el suport necessari a totes les persones represaliades per motius polítics arreu dels Països Catalans i insta el Govern de la Generalitat a què ho faci també -en especial a les 13 persones represaliades en el cas “23S” per la gravetat de les acusacions que pateixen-“. De fet, són acusacions de terrorisme i estralls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa