El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP no substituirà Juvillà fins que el Suprem no “es pronunciï”
  • CA

La CUP ha assegurat que no substituirà a Pau Juvillà fins que el Tribunal Suprem no “es pronuncii”. La portaveu del partit independentista, Eulàlia Reguant ha insistit aquest dimarts que el TS encara ha de donar una sentència ferma i com a tal no hi haurà canvis en la formació fins que no hi hagi una resposta contundent. A més, Reguant ha afegit que creu que la via de la taula de diàleg és “intransitable” i aposta per un referèndum.

“Fins que el Suprem no es pronunciï en algun sentit no substituirem a Juvillà. En funció de com sigui aquest cas, seran amb cautelars o amb sentència ferma”, ha explicat en roda de premsa la portaveu de la CUP. Tot i això, Regunat no ha concretat si esperaran a la sentència ferma del Suprem o a la ressolució de les cautelars. “Farem el següent pas quan tinguem més informació”, ha recordat la portaveu.

El partit independentista també s’ha pronunciat davant la taula de diàleg que proposa ERC en referència a les negociacions amb el govern espanyol. Regunat ha dit que no veuen que aquestes negociacions fructiferin i reclamen que es convoqui un altre referendum per deixar decidir al poble català. “La taula de diàleg, proposada per ERC, no ha servit per a resoldre el conflicte, ho sap i ho veu tothom. La via de la taula és intransitable perquè l’Estat no té cap voluntat”, ha criticat Reguant, que considera que, si no hi ha tensió, l’Estat no tenen cap incentiu per a parlar.

La portaveu de la CUP també ha afegit que “la proposta d’aixecar la DUI des de la retòrica, a més de no portar enlloc, ens condueix a la frustració i donar cops contra la paret”. D’aquesta manera, Reguant ha insistit en “deixar de posar les esperances en el PSOE” i ha reclamat que si la taula de diàleg no acaba en un acord per fer un referèndum per l’autodeterminació no servirà de res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa