Cuixart arrufa el nas amb l’indult: “No vam entrar a la presó per lluitar per sortir-ne”

Discurs en l'assemblea general d'Òmnium des de la presó

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha inaugurat aquest vespre l’assemblea general de l’entitat. Cuixart ha aprofitat el seu discurs des de la presó, per advertir que l’única via de sortida al conflicte que te l’Estat amb Catalunya és l’amnistia. “Ni renúncies, ni penediments, ni tampoc reformes del codi penal, i ni molt menys indults són la solució a la situació que estem patint”, ha emfatitzat. “No vàrem entrar a la presó per lluitar per sortir-ne, sinó tot el contrari; vàrem entrar a la presó per defensar el dret de Catalunya a exercir l’autodeterminació“, ha afegit. “La nostra és una causa global i demana una resposta global, per això demanem l’amnistia com el principi de la solució al conflicte polític i la fi de la repressió ens permetrà negociar amb l’Estat espanyol”, ha conclòs.

Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha defensat davant els socis que “el sobiranisme surti a defensar el projecte de país”, de cara el 14-F.”Necessitem un Parlament que sigui fort per reconstruir socialment i econòmicament el país, però també per seguir lluitant per l’amnistia i culminar el dret a l’autodeterminació”, ha clamat. De fet, sobre aquests comicis i les resolucions del TSJC, Mauri ha destacat que la suspensió de l’ajornament és “un exemple més de la voluntat de l’Estat d’adulterar la democràcia”, tal i com va passar fa quatre anys amb l’1-O i 21-D, unes eleccions sota el 155, i ha denunciat l’existència d’una “operació Illa, per tal de posar els interessos de l’Estat i el control sobre Catalunya, per davant de la salut de la ciutadania”

Renovació parcial de la Junta Nacional

Durant l’Assemblea General Ordinària s’ha exposat el pla de treball i el pressupost per al 2021, així com la renovació de part de la Junta Nacional d’Òmnium. En aquest sentit, s’ha informat de les renúncies de la fins ara vicepresidenta segona de l’entitat, Marina Llansana, així com del tresorer, Pere Carles, i dels membres de la junta Jordi Bosch, Roser Sebastià i Umair Dar. S’incorporen com a nous vocals de la Junta directiva Mònica Terribas, periodista, professora de comunicació a la Universitat Pompeu Fabra, actualment treballa a l’àrea de documentals de no-ficció de Mediapro i amb una llarga i reconeguda trajectòria dins del panorama mediàtic català; Jordi Muñoz, politòleg i professor de Ciència Política de la UB; Àngel Castiñeira, doctor en filosofia i professor de la Universitat Ramon Llull especialitzat en lideratge, pensament geopolític, valors i sostenibilitat; l’especialista en implantació de projectes estratègics i relacions institucionals, Jordi Arcarons; i la inspectora d’educació i presidenta d’Òmnium Cultural Tarragonès, Rosa Maria Codines.  

Comentaris

  Angels 23/01/2021 5:39 pm
  Estos putos fachas solo saben ladrar es ta incultura q solo la humillacion a la buena gente les hace sentirse realizados. Sin una plepa de tarugos. Bloody Pigs......Dedicado a todos los facistoides INDEPENDENCIA, INDEPENDENCIA Yaaaaaaaaaaaaaa
  Angels 23/01/2021 5:36 pm
  Estos putos fachas solo saben ladrar es ta incultura q solo la humillacion a la buena gente les hace sentirse realizados. Sin una plepa de tarugos. Bloody Pigs......
  La Ramoneta la puta del Junqueras i del pristibul erc 23/01/2021 7:41 am
  Oi noi, puta ramoneta, netejat els ovaris verges immaculats, por Dios, pesat, junqueril i capellanot que vol anar al cel amb Franco. A erc nomes hi han Boniatos de 2 potes, wuin fastic
   Tu ets borderline, oi? 23/01/2021 10:04 am
   O potser ets el nostrat Tácito de les clavagueres del reino mas antiguo del mundo?
  Junqueras de Sanchez y de Ferrovial, Duque del IBEX35 23/01/2021 7:37 am
  Cuixart no es politic, no es un missaire, no es un ploraire com Sant Ferrovial l de Junqueras, el que va pactar el seu indult a canvi de nomenar al GENERALISSIMO SANCHEZ i su perrita Riufianita de ESPAÑA.UNA MERDA D'ESQERRES. MATAR, MISERIA, GANA I MENAS el junquerisme dels analfabets vulgars
  11
  38
  Respon
   Si noi, 23/01/2021 10:08 am
   per trobar missaires o processistes te n'has d'anar a buscar a corruptgència. Si vols ploraires huscals a Madrit o Waterloo.
  Aquest home està com boig per sortir de la garjola 23/01/2021 1:23 am
  No ho vol reconèixer i dóna missatges confusos. Vol sortir però amb amnistia, no amb indult. Què importarà?. En aquest mateix diari: https://elmon.cat/politica/cuixart-envia-carta-pedro-sanchez-reclamar-li-amnistia-59031/; https://elmon.cat/politica/cuixart-demana-no-renunciar-a-lamnistia-ni-a-lautodeterminacio-en-la-campanya-del-14-f-194123/.
   Està boig per sortir de presó? 23/01/2021 7:00 am
   Es clar que si! Estaria boig si no volgués sortir de presó. És coherent, no vol l'indult (mesura de gràcia) si li ofereix qui el va engarjolar. En canvi, si li ofereixen l'amnistia reconeixen que no ho han fet bé.
  Ramon 22/01/2021 11:27 pm
  Menys okupes i més Koiné.
  14
  36
  Respon
   Ramoneta i puta 23/01/2021 7:01 am
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida?
  Luisnomeacuerdo 22/01/2021 9:01 pm
  Caracuervo necesitas otros diez añitos más para suavizarte, ya se olvidarán de ti tus colegas lazinazis.
  11
  132
  Respon
  Cuixart, un Home coherent i persistent que té les idees clares! 22/01/2021 8:56 pm
  Quina diferència amb les piltrafes que portan el timó cap ennloc des de fa 10 anys. Si es presenta arrassa...
  Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats 22/01/2021 7:50 pm
  Vos volem lliures !

Nou comentari