Els Comuns sobre l’acord de pressupostos: “Arriben nous temps a Catalunya”

La cap de files dels Comuns al Parlament, Jèssica Albiach, ha defensat el “preacord” amb el Govern per tal que els primers pressupostos de l’executiu de Pere Aragonès superin el tall de l’esmena a la totalitat després del fiasco de la negociació amb la CUP. Des del faristol del Parlament, Albiach ha insistit aquest migdia que “davant del canvi de paradigma econòmic calia un canvi de paradigma polític”. “Arriben nous temps a Catalunya”, ha reblat criticant les “velles inèrcies”, en velada referència a la divisió entre el bloc independentista i el bloc unionista.

Albiach ha aprofitat la compareixença per aclarir que només han arribat a un “preacord” que ara s’haurà de detallar i comptabilitzar en el mes de negociació que resta fins la darrera votació que ha de ser partida per partida. La líder dels comuns també ha apuntat la maniobra d’Ernest Maragall a l’Ajuntament de Barcelona amb els comptes de l’alcaldessa d’Ada Colau com a clau de volta del pacte. “És important que hi hagi pressupostos a tot arreu”, ha subratllat. Albiach però ha remarcat que els Comuns “negocien amb un Govern no entre fraccions del Govern”. “L’acord el tenim amb el president”, ha sentenciat per deixar clar que no vol entrar en la disputa interna entre republicans i junters.

De moment, els Comuns han enumerat assoliments i compromisos i han admès concessions tant per ERC com per part dels Comuns. Així han insistit que el Govern apostarà pels tramvies del Camp de Tarragona, la Costa Brava o el Bages. Albiach han donat per “soterrat” el projecte de l’ampliació de l’aeroport del Prat, una oficina per ajudar als ajuntaments a remunicipalitzar l’aigua o arribar fins a un import de mil milions per polítiques d’habitatge. Sobre Jocs Olímpics, Albiach ha concretat que només hi ha una partida per celebrar una consulta i s’ha mostrat contrària al projecte de Hard Rock Cafè.

Comentaris

  Argemí Novembre 22, 2021 | 12:53
  Entre uns i altres... estem ben arreglats!
  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2021 | 12:54
  Estava cantat des d'abans de les eleccions: tripartit is coming ( a l'Ajuntament i la Generalitat de Vichy)
  fideli Novembre 22, 2021 | 12:58
  pura merda.. se'ns pixen a la boca
  Claravalls Novembre 22, 2021 | 12:59
  Aquesta dona el que ha de fer es marxar de Catalunya per inadaptada. Fora de Catalunya tots els inmigrans i fills d'inmigrans espanyols inadaptats de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Quim Canet Novembre 22, 2021 | 15:36
   El que hauria de fotre el camp ets tu. Feixistes fora de Catalunya; tots. Els feixistes catalans com tu també.
  fideli Novembre 22, 2021 | 13:08
  "Som el 52"! demostrat: i una merda!
   uno que vive en Tabarnia Novembre 22, 2021 | 13:41
   la gent som el 52% iels politics a la seva, ja ho sabeu, es la gent que vare empentar aixo, i aixi es te que seguir, fins treure el colors als pallassos o ferlos fora de la governança, amb aixo ens assemblen als pobres desgraciats espanyols que con que no pensen tenen el govern que tenen, uns uns mentiders els altres uns lladres dirigits per els Bobons
  Independence process Novembre 22, 2021 | 13:13
  Quina barra l'esquerra sucursalista espanyola... qui li ho preguntin a al PSC i als promotors del Partido Reformista o operació Roca del 1983... qui representen. No representen cap novetat, en tot cas suposen un endarreriment, una pèrdua inútil de temps en l'activació de la república catalana, això és el què representen aquesta gent que prefereixen la sobirania espanyola i l'adhesió a Espanya, abans que el nostre país pugi aconseguir lleis avançades i necessàries per a tirar endavant, ara tombades sempre per tribunals espanyols i el Constitucionals espanyol. El capteniment espanyolista de les confluències en comú sucursalistes, és un exemple ben clar de la necessitat de la necessitat de fer efectiva la independència.
  Joan de l'Os Novembre 22, 2021 | 13:16
  Si ha pogut canviar els pressupostos amb els comuns perquè no ho ha fet amb la CUP? Tot preparat per de entrrgar el país al PSOE
  Espanya en Comú Novembre 22, 2021 | 13:42
  Aquest cap de setmana s'ha acabat Catalunya en Comú I ha nascut Espanya en Comú. La Colau I companyia sols se senten espanyols I ara el President de Catalunya els entrega tot el poder, ja veureu com seran les negociacions dels pressupostos partida a partida durant un mes. Quina angoixa!
  Aragonès s'ha sortit amb la seva Novembre 22, 2021 | 13:46
  Els de la Cup en sou els grans culpables. I l'Aragonès ho tenia ben preparat, au ja té els Comuns com ha volgut des del primer dia.
  Josep Novembre 22, 2021 | 13:51
  No es això company, no és això.....com la cançó de Lluis Llach. Estireu fort junts, no es por malbaratar la lluita i el somni de tanta gent. No llenceu la tovallola, per sobre els pressupostos està la dignitat del poble. Són millors un pressupostos junts tot i que millorables que amb els veïns que sempre ens han traït.
  Josep Novembre 22, 2021 | 13:51
  No es això company, no és això.....com la cançó de Lluis Llach. Estireu fort junts, no es por malbaratar la lluita i el somni de tanta gent. No llenceu la tovallola, per sobre els pressupostos està la dignitat del poble. Són millors un pressupostos junts tot i que millorables que amb els veïns que sempre ens han traït.
  Català Novembre 22, 2021 | 15:30
  Si, Josep. Però un poble que ha estat tan babau com per a deixar-se ensarronar una i altra vegada, de dignitat no en te; mereix ser sotmés i, al capdavall, desaparèixer com a tal.
  2021 Novembre 22, 2021 | 15:36
  Polítics: no valeu ni l'aire que respireu tots plegats. L'Albiach ha passat de ser monitora de ioga a "estadista" com Colau d'aspirant a actriu de telenovel·la a "alcaldessa de referència mundial" Marededéu, quina categoria. I enginyers, matemàtics, historiadors, i milers de persones potser sense títols però que han treballat tota la vida, passant misèria i treballant com burros per quatre euros. Això és una.mena de llei de la selva: sobreviu només qui té més caradura.
  ERC, PUTES de madame Junqueras a euro Novembre 22, 2021 | 16:24
  Maragall la putadela Colau, a euro. ERC EL BURDELL DE LA COLAU I MADAME JUNQUERAS, que grossa, que guapa, que española
   Gavanenc Novembre 22, 2021 | 16:48
   Diguem prou als comentaristes de falsa bandera. Hi ha espanyolistes que no poden dissimular ni quan escriuen comentaris d'aquest "gènere".
    Junqueras un saldo de España Novembre 22, 2021 | 19:46
    La bandera del Junqueras es TODO POR LA PATRIA, PUR FRANQUISME CATOLIC
  bs Novembre 22, 2021 | 18:21
  comunspudents
  Tano Novembre 22, 2021 | 18:33
  No hi ha cap, però cap polític, que valgui un duro. Tots ells i sense excepció, son uns desaprensius que l'únic que els mou son els diners, i el que menys els importa, son els ciutadans. Vol dir això, que la política i els polítics, és la deixalla més gran que Déu va fotre a la terra.
  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2021 | 21:29
  De nous no tenen res els temps actuals. Fa 500 anys que el poder colonial castellà frueix del col·laboracionisme dels botiflers catalans.
  Erc es MADURO, ES BRUTICIA, ES ATUR Novembre 23, 2021 | 09:03
  Nous temps de bruticia, ferrovials, junqueras, miseria, atur i parasits colau. ROBAR, ROBAR I ROBAR, COMUNISME JUNQUERAS, el nostre MADURO PER LA CATALUÑA VENEZOLANA DE RATES I JUNQUERAS

Nou comentari