El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrenca la comissió bilateral sobre infraestructures sense la ministra
  • CA

Ja ha començat la reunió de la comissió bilateral que aquest divendres es duu a terme a Madrid. La intenció del Govern és tractar aspectes com les inversions de l’Estat a Catalunya i el traspàs de Rodalies. De fet, la Generalitat vol que es fixi un calendari concret sobre com es fa el traspàs complet d’aquest sistema, i també aconseguir un finançament per pagar el dèficit tarifari per cobrir el dèficit del servei. El cas és que en aquesta trobada no hi ha assistit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. Sí que hi ha assistit la secretària general de Transports, i per la part catalana hi ha anat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró.

El traspàs de Rodalies és un dels principals objectius del vicepresident Puigneró de cara a aquesta legislatura. Es tracta d’un tema que ha estat sobre la taula en els darrers mesos, també per a la negociació dels pressupostos. Junts per Catalunya considerava que era un aspecte bàsic per demanar al govern espanyol de cara a la negociació dels comptes del 2022 presentats per la Moncloa. Finalment, les negociacions del govern espanyol amb Esquerra Republicana de Catalunya van fer que el principal tema per arribar a un acord sobre els pressupostos fos la nova llei de l’audiovisual.

En els darrers dies ha transcendit l’acord al qual han arribat finalment el govern espanyol i Esquerra Republicana. Finalment, la Moncloa s’ha compromès a obligar que el 6% del contingut que s’ofereix al catàleg de les plataformes d’streaming (com Netflix, HBO o Amazon) sigui producció en català. En aquest acord també s’hauria pactat crear un fons de fins a 10,5 milions d’euros per incentivar la creació de continguts audiovisuals en llengües cooficials. El text d’aquesta llei de l’audiovisual estableix que el 30% del catàleg de les plataformes d’streaming ha de ser obra europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa