El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un grup de científics presenta un manifest contra els Jocs d’Hivern
  • CA

Un grup de científics catalans presentaran la setmana que ve un manifest en contra dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 que el Govern vol fer al Pirineu. L’objectiu és analitzar l’impacte d’un esdeveniment com el que es planteja en un context de crisi ambiental i ecològica. Consideren que els Jocs d’Hivern són “inviables” i per aquest motiu ultimen un document amb les seves conclusions.

Una de les integrants d’aquest grup és Anna Pérez, ambientòloga que ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies que presentaran aquest manifest després que la informació fos avançada per Catalunya Ràdio. El document aborda des de l’àmbit científic el que suposaria organitzar els Jocs al Pirineu. Per analitzar-ho s’han fet servir publicacions i dades entorn als Jocs. Pérez els qualifica d'”inviables” per l’impacte ambiental que tindrien i perquè cimentarien el model “insostenible” que pateix el territori, basat en el turisme.

Justament aquest dilluns la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a confirmat que la consulta al territori es farà només a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran. Altres territoris, com ara el Berguedà, ja han demanat que els incloguin, però el Govern no hi està disposat per ara. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha dit que s’estan intensificant les reunions amb aquestes poblacions però no ha donat més detalls.

El Govern vol “acostar al màxim la consulta a les persones que tindran la candidatura en el seu territori” perquè aquestes comarques “sovint senten que les decisions es prenen molt lluny”. Per això Vilagrà ha descartat que es pugui votar a tota Catalunya, en considerar que l’opinió de les comarques on es farien els Jocs quedaria “desvirtuada”.

Vilagrà ha assegurat que no hi ha data per una nova reunió amb l’Aragó, que vol formar part de la candidatura, però ha dit que es produirà “en les properes setmanes”. A més, ha dit que es plantegen col·laborar amb territoris i estats que ja hagin acollit JJOO i tinguin “infraestructures adequades” per acollir certes proves, com ara els Alps o Sarajevo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiko a febrer 07, 2022 | 16:27
    Kiko febrer 07, 2022 | 16:27
    Seran Juegos Olimpicos españoles en colaboración entre las comunidades de Aragón y Cataluña, veremos la bandera española y el sonara el himno de España, gracias ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa