El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado acusa Sánchez d’impulsar la Llei de la memòria democràtica per “polaritzar”
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’impulsar la Llei de memòria democràtica per “polaritzar” la societat i treure’n interessos electoralistes. Casado –que aquest dimarts va prometre que la derogarà i substituirà per una “Llei de concòrdia”- ho ha justificat pel fet que “la Transició no va ser la victòria d’una ideologia sobre una altra, sinó l’ambició de conquerir una meta conjunta”. “Per això ningú ha de desenterrar velles ferides ni descosir el perdó que van segellar els nostres pares i avis, i menys per un interès irresponsable de dividir la societat per intentar polaritzar-la electoralment”, ha dit.

Casado ha fet aquestes manifestacions des de Gredos on aquest dimecres ha presidit la Junta Directiva Nacional del PP i on ha reivindicat l’espai de la seva formació com a “hereva del llegat extraordinari” de la Transició que “alguns volen dilapidar”. L’acte, que coincideix amb el tercer aniversari de la seva arribada a la direcció del PP, ha afirmat que “és l’última vegada que algun partit prova de substituir el PP” perquè els populars “han mantingut el pols” i han “reconstruït la casa comuna de la dreta” on “hi caben els liberals, els conservadors, els humanistes cristians, i fins i tot els socialdemòcrates traïts pel sanchisme”.

Casado ha assegurat que el PP se situa a les enquestes com a primera força, i ho ha atribuït al fet que la seva formació ha mantingut “un rumb ferm”. “Esquem en disposició de guanyar les eleccions” i “som el camí per sortir de la crisi social i del laberint institucional de Sánchez”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa